Kalervo Kummola jyrähti Ylen haastattelussa – tyrmäsi valmennusryhmän

© Kuva: Kai Lintinen

Jääkiekkoliiton entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Kalervo Kummola antoi Ylen haastattelussa suoraa palautetta aiemmin lauantaina potkut saaneelle Nuorten Leijonien valmennusryhmälle.

Ennen väistymistään puheenjohtajan paikalta Kummola oli valitsemassa Jukka Rautakorpea päävalmentajaksi, mutta muuten hän ei ollut vaikuttamassa valintoihin. Rautakorpi oli Kummolan mielestä pätevä mies tehtävään silloin, kun hänen pestiään esiteltiin Kummolalle.

– Sanoin silloin, että ei kai siinä mitään. Mutta silloin sinne ei ole valittu mitään seitsemän hengen valmennusryhmää ja muuta, mitä on tehty jälkikäteen, Kummola avaa.

Erityisesti valmennustiimiin kuulunut Rauli Urama saa täyslaidallisen Kummolalta.

– Hänen pitäisi olla valmentajien esimies. Ja näytöt olivat, mitä olivat, kahden vuoden takaa, Kummola painottaa viittaten Uraman pestiin alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana.

Noissa kisoissa Suomi otti muun muassa 10-0 pataan Ruotsilta.

Julkisuudessa on liikkunut keskustelua Suomen pelaajien ja valmennuksen heikosta yhteistyöstä. Kummolan mielestä sen pitäisi toimia nähtyä paremmin.

– Ainakin keskusteluyhteys pitäisi olla ja pitäisi kuunnella pelaajia tänä päivänä. En tiedä, kuinka paljon siinä on sitten menty metsään. Minulla ei ole sen tarkempaa tietoa, Kummola linjaa.