© Kuva: Ilari Isotalo

Joulupakina: Liigaseurojen lahjatoiveet, joulurauhan julistus uudessa paikassa

Joulu on taas, joulu on taas ja jatka siitä sitten sitä kyseistä laulua.

Nyt on levon, mutta toisaalta ähkyn hetki. Peruna- ja ties mitä laatikoita lapataan naamaan niin, ettei ajatus kierrä vielä tapaninpäivänäkään.

Harmi vain että joillakin on vähän pakko kiertää. Ainakin liigapelaajilla, joilla pelit jatkuvat kyseisenä päivänä.

Kun jouluaattoa mennään, on aika ottaa esille vanha kunnon lahjalista.

Mitä eri liigaseuroissa pyydetään joulupukilta?

Noh, katsotaanpas.

Jouluteemaiseen, lauantaina ilmestyvään sunnuntaikolumniin, tällä kertaa pakinaan, sopii mainiosti pieni huumori. Hyvä tai huono.

Osalla seuroista lahjojen sijaan joulussa riittää pientä ohjelmanumeroa.

15. Lukko – Puhelu Ässien toimistolle

– ”Hei, tänä vuonna meidän kylässä ei pudotuspelejä pelata. Paljonko teillä ne kausikortit sinne maksavat, Eeva Perttula?”

14. SaiPa – Osoitekirja takataskusta

– ”Haloo, onko Tirkkosen Pekalla? Meillä Kisapuistossa meinaavat valot sammua! Et ehtisi tulla vähän säätämään lamppuja?”

13. JYP – Vierailu juutuubissa

– ”Ei tää oo niin vakavaa, tää on vaan jääkiekkoo!” Viisaan Hannu-sedän opetus kannattaa muistaa ennen kuin alkaa hölmöilemään sosiaalisessa mediassa.

12. KooKoo: Yksi pieni turbo

– KooKoon oma Toyota Carina sai jo joululahjan, kun siihen lyötiin pieni turbo kylkeen Tuomas Tuokkolan tulon myötä. Mutta myllääkö kone pudotuspelien moottoritielle saakka? Vai hyytyykö se sattumalta vastaantulevan kerrostalon kohdalla? Kyllä. Tähänkin piti ujuttaa yksi betoni-Kouvola. Aina.

11. Kärpät – Superliima

– ”Hei hei kuule hei, pitäis saada hei nää katkotut kausikortit liimattua yhteen hei. Me ollaan kohta hei pudotuspeleissä hei!”

10. Ilves – 1 kpl vanhoja Michael Keräsiä

– Joulupöydässä selataan uusilla iPadeilla Elite Prospectsia: ”Voe mahoton se kausi 2013-14 oli hiano! Pirkuleen venäläiset kun menivät piilaamaan alkukaudella meijä taikurin!”

9. Sport – Syksyn muistelmat
– Ruutu-palvelussa tarjotaan tänään oikein kunnon herkkua Sport-faneille. Tunnin kooste alkukauden parhaista paloista ja vieläpä ruotsiksi tekstitettynä! Aivan. Juuri niistä on kyse.

8. Jukurit – Listakärki

Tämä ZIKIZAKIZIKIZAKI HEI HEI HEI on selvästi pyhän ykköshoilailu. Päihittää jokaikisen suomalaisen joululaulun mitä on koskaan tehty. Noh, siihen toki ei vaadita paljoa.

7. Pelicans – Joulurauhan julistuksen uusi sijainti

– TV-kamerat ovat Lahdessa. Edelleen. Pasi Nurminen ajaa bussin… pihaan, Etelä-Suomen Sanomien pihaan. Petri Matikainen kiipeää parvekkeelle ja julistaa: ”Me olemme yhtä! Emme me riitele! BEN! Irti siitä pojasta!”

6. Ässät – Jouluretki patentti- ja rekisterihallintoon

– ”Nyt ei muuten sählätä tämän suonenvetoyksityisoikeuden kanssa niin kuin tehtiin sen TJ-haun kohdalla. Ok, ne pallit oli vähän huono idea. Mutta hei, Simon? Simon! Missä sää oot?”

5. HPK – Musta joulu

– Hämeenlinna on hyvin synkkä paikka ilman Sunny Car Centerin tolppaa. Harmi. Niin viihdyttävä ja monipuolinen metropoli se oli. Kaikki meni.

4. HIFK – Ohjelmanumero tälle illalle

– Joulupöytään kova arvoitus: Kumpi vaihtelee enemmän, IFK:n peli-ilme vai sää Englannissa?

3. TPS – Älä kiusaa meitä Sipilä

– Turussa jännitetään kovasti sitä, päätyykö hallitus laskemaan nykyistä eläkeikää. ”Sais Tomppa ja Eerikki pelata vielä pari vuotta!”

2. KalPa – Kuopio ei halua alamäkiluistelua

– Teilläkö oli jotain ilmoitettavaa, päävalmentaja Sam.. Pekka Virta? – Perumme keväällä 2012 jätetyn hakemuksen.

1. Tappara – Jouluhan on vasta huhtikuussa

– Joulupukki ei käy tänään Leinosen Mikon luona. Törkimys kun ryöstää muiden seurojen nuoret tähdet. Ja kaiken lisäksi myhäilee menemään, kun kirvesrinnat pyyhkivät muilla lattiaa keväällä. Hyi hyi.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!