Jarmo Kekäläisen Columbus järkyttävässä vireessä – päävalmentaja harvinaiseen kerhoon

© Kuva: Getty Images

Kuka olisi uskonut, että viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Columbus olisi jouluun mennessä itäisen konferenssin kovavireisin porukka?

Sinipaidat saalistivat maanantain vastaisena yönä peräti yhdeksännen voittonsa putkeen puolustaja Seth Jonesin jatkoaikamaalilla Vancouver Canucksia vastaan.

Maali oli joukkueen itseluottamuksen lisäksi tärkeä, sillä se sinetöi päävalmentaja John Tortorellan historiallisen voiton. 59-vuotiaasta valmentajasta tuli ensimmäinen yhdysvaltalaisvalmentaja NHL:ssä, jolla on kasassa 500 voittoa.

– Olen ollut onnekas, että olen saanut mahdollisuuden valmentaa niin monissa peleissä. Olin myös onnekas päästessäni valmentamaan tätä seuraa, sillä moni olisi ollut valmis kuolemaan saadakseen tämän paikan. Siitä minä olen kiitollinen. En numeroista, vaan mahdollisuudesta, toista kauttaan Columbusta valmentava Tortorella tunnelmoi ottelun jälkeen NHL.comin haastattelussa.

Myös pelaajat olivat luonnollisesti iloisia Tortorellan puolesta.

– Hän sanoo, ettei sillä ole merkitystä, mutta se on paljon voittoja. On todella palkitsevaa meille pelaajille nähdä hänen saavuttavan tuollaista, huippukautta pelaava hyökkääjä Nick Foligno sanoi.

Blue Jackets on enää kolmen pisteen päässä itäisen konferenssin kärkiseurasta New York Rangersista, minkä lisäksi Columbuksella on peräti viisi ottelua vähemmän pelattuna. Sinipaidat lähtevät hakemaan kymmenettä perättäistä voittoa tiistaina kotonaan Los Angeles Kingsiä vastaan.

Seuran toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen sai kovaa arvostelua penkin alle menneen viime kauden jälkeen. Lisäksi moniin pelaajasiirtoihin kannattajat eivät ole olleet tyytyväisiä, mutta nyt nuorista pelaajista koostuva joukkue on lentokelissä.