Hyvä esimerkki nuorten kisojen paineista – Kanadan maalivahti haukuttiin lyttyyn voitosta huolimatta

© Kuva: Getty Images

Tavallisen penkkiurheilijan on vaikea käsittää, millaisessa paineessa jääkiekon nuorten MM-kisojen pelaajat ovat, kun katsomossa istuu jokaisessa ottelussa satoja NHL:n kykyjenetsijöitä tarkkailemassa pelaajien jokaista liikettä kentällä.

Heidän silmien alla pelaajien on pystyttävä parhaaseen ja rentoon suorittamiseen. Oman lusikkansa soppaan heittävät pohjoisamerikkalaiset urheilutoimittajat, jotka antavat nuorille pelaajille samanlaista painetta kuin NHL-tähdille ilman armoa.

Tämän sai kokea Kanadalle avausottelussa Venäjää vastaan 5-3 voiton torjunut maalivahti Carter Hart, jonka kolme päästettyä maalia olivat liikaa kanadalaismedialle.

Kiekkoraamattuna tunnetun The Hockey Newsin otteluraportin otsikkoon oli jo kirjoitettu ”Loistava alku Kanadalle, mutta miten tuo maalivahtipelaaminen…”.

Itse tekstissä Hartin otteet lytättiin täysin. Maalivahtia kohti ammuttiin 17 laukausta, joista hän torjui 14.

– Fakta on, että tuollaisella maalivahtipelillä tässä turnauksessa Kanada ei tule pelaamaan kultamitalista. Niin yksinkertaista se on, Ken Campbell kirjoitti artikkelissa.

Hart on kesän 2016 Philadelphia Flyersin kakkoskierroksen varaus. Tällä kaudella hän on pelannut WHL-joukkue Everett Silvertipsin riveissä 24 ottelua 1.85 päästettyjen maalien keskiarvolla.

– Tuollainen maalivahtityöskentely revitään kappaleiksi Yhdysvaltoja ja Ruotsia vastaan, Campbell jatkaa tylyttämistään.

Myös Kanadan valmentaja Dominique Ducharme joutui kommentoimaan avausottelun jälkeen joukkueen maalivahtitilannetta. Hän kuitenkin suhtautui tilanteeseen maltillisesti.

– Ensimmäisessä kahdessa maalissa annoimme liian hyviä vetopaikkoja. Ei ole helppoa pelata, kun tulee vain 17 laukausta ottelussa, Ducharme puolusti 18-vuotiasta maalivahtiaan.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️