Detroit Red Wingsissä huippulahjakkuudesta huippuhyökkääjäksi kasvanut Tomas Tatar on mielenkiintoisessa tilanteessa, kun hänen sopimuksensa Detroitin kanssa päättyy tämän kauden jälkeen.

Alle kolmen miljoonan palkalla pelaava 26- vuotias slovakialaishyökkääjä koittaa varmasti agenttinsa kanssa saada pitkää ja rahakasta jatkosopimusta Detroitiin, mutta kahden viimeisimmän kauden näytöt nostavat aiheellisesti kysymyksen siitä, mikä on Tatarin todellinen arvo.

Kaudella 2014-15 näytti jo siltä, että 29 maalia ja 56 tehopistettä tehnyt hyökkääjä nousi huippupisteille jäädäkseen.

Toisin kuitenkin kävi, kun viime kaudella hän jäi 45 pisteeseen. Pudotuspeleissä Tatar ei tehnyt viidessä ottelussa yhtään maalia. Kuluvaa runkosarjaa on pelattu kolmannes ja kasassa on 11 tehopistettä teholukeman ollessa pakkaselle yhdeksän pykälän verran.

Ei ihanteellinen tilanne pelaajalle, joka haluaa parhaassa iässä tehdä itselleen parhaan mahdollisen sopimuksen. Detroitin hyökkääjistä kolmanneksi eniten tällä kaudella peliaikaa saanut Tatar on joukkueessa edelleen luottomies ja jatkosopimuksensa ansainnut, mutta kohtaavatko pelaajan ja seuran intressit, kun aletaan puhumaan isoista rahoista?