Asiat perspektiiviin – Patrik Laine on parhaiden tulokkaiden tahdissa

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen jäätävän hyvä NHL-uran alku nostaa odotusten suhteen riman jo niin korkealle, että hänen näyttönsä hämärtävät ihmisten käsitystä hyvin pelatusta tulokaskaudesta.

Laineella on kasassa 26 ottelun jälkeen huikeat 15 maalia ja kuusi syöttöpistettä, vaikka mukaan on mahtunut hiljaisempikin jakso. tämän hetkisellä pistetahdilla Laineella olisi runkosarjan päätteeksi 66 tehopistettä, joista 47 olisi maaleja. Jokainen ymmärtää, että kyseessä olisi aivan poikkeukselliset tulokaskauden pisteet, joihin harva yltää.

Jos kuitenkin Winnipeg Jetsin suomalaistähti kärsisi runkosarjan mittaan hiljaisemmista jaksoista, on ihmisten osattava laittaa asiat perspektiiviin. Esimerkiksi Carolina Huricansesin ykköspyssy ja kauden 2010-11 vuoden tulokas Jeff Skinner iski ensimmäisellä NHL-kaudellaan 31 maalia, mitä pidettiin erittäin kovana suorituksena.

Colorado Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon tälläsi tulokaskaudellaan 63 pistettä, joista 24 oli maaleja.

Viime kauden parhaaksi tulokkaaksi valittu Chicago Blackhawksin Artemi Panarin teki tasan 30 maalia ja 77 tehopistettä. Hän oli sentään valmis 24-vuotias hyökkääjä, jolla oli takanaan viisi täyttä kautta KHL:ssä.

Florida Panthersin Jonathan Huberdeau puolestaan voitti vuoden tulokkaalle jaettavan Calder Trophyn tehoilla 14+17 missattuaan yli 30 ottelua runkosarjasta.

Tulokashyökkääjien maalimäärät kertovat siitä, kuinka vaikeaa maalien tekeminen on NHL:ssä tänä päivänä. Tästä syystä Patrik Lainetta hehkutetaan ympäri maailman tällä hetkellä. Toisaalta myös silmien pyörittely muutaman vaisumman pelin jälkeen on turhaa, koska Laine on Calder Trophyyn vaadittavassa tahdissa, eikä enempää voi keneltäkään vaatia.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.