© Kuva: Getty Images

Uuden NHL-seuran päätös herätti USA:n armeijan huomion

Ensi kaudella NHL:ään mukaan liittyvän Las Vegasin joukkue sai vasta virallisen nimen.

Seura tulee toimimaan Vegas Golden Knightsina.

Tähän ratkaisuun päätyminen herätti kuitenkin sellaisen pienen tahon kuin USA:n armeijan huomion.

Armeijan laskuvarjojoukkue on käyttänyt nimeä Golden Knights jo 60-luvulta lähtien.

Kyseisen tahon puhemies, tässä tapauksessa puhenainen, Allison Bettencourt kertoi Fayette Observerille heidän tutkailevan tilannetta ja miettivän sitä, onko asiassa mahdollisesti tiedossa jonkinnäköisiä reagointeja.

NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi TSN:n toimittajalle Frank Seravellille liigan olevan varma siitä, että kaikki oli kunnossa nimen julkistuksen yhteydessä.

– Olen varma siitä, että nimenkäyttö ei aiheuta mitään sekaannusta markkinoilla tai ettei tämä johda isoihin oikeusvääntöihin, Daly sanoi.

Seuran pääomistaja Bill Foley on tehnyt eri raporteissa selväksi sen, että hän halusi Knightsin olevan osa seura nimeä. Foleyllä on taustaa USA:n armeijasta West Pointin Military Academystä ja alun perin Foley halusi joukkueen nimeksi Black Knightsin. Tästä ajatuksesta hän kuitenkin perääntyi, kun armeijan johtohenkilöt vastustivat sitä.

Foley kuitenkin vakuutteli Yahoon Josh Cooperille, että nimeen liittyvän tavaramerkin hankinta on suoritettu huolellisesti, eikä asiassa pitäisi olla ongelmia.

Golden Knightsin lisäksi Vegasissa hankittiin myös tavaramerkit Silver Knightsille ja Desert Knightsille.

Pelkän nimen Knights käyttö olisi tullut ongelmaksi Kanadassa, missä OHL-seura London Knights omistaa kyseisen nimen. Foleyn mukaan nimen käyttöoikeuden hankkiminen ei olisi ollut taloudellisesti järkevää.

Golden Knights liittyy NHL:ään mukaan ensi syksynä. Joukkueen runko rakentuu laajennusdraftissa, mikä järjestetään tämän kauden päättymisen jälkeen.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!