© Kuva: Getty Images

Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon päävalmentaja joukkueensa vahvuudesta: ”Lisää siihen farmijunnut”

Bill Peters kommentoi Carolinan peliesityksiä.

Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon edustaman Hurricanesin päävalmentaja piipahti SuomiKiekko-sivuston haastattelussa voitokkaan (2-1) Toronto-vieraspelin jälkeen.

Voititte viimeksi neljä peräkkäistä kotipeliä, mutta teillä on ollut vaikeuksia alkukaudella vieraissa. Mikä auttoi teidät voittoon Torontossa?

– Pelattiin samalla tavalla kuin kotihallissa. Onnistuttiin tuomaan sama peli vierashalliin kuin olemme pelanneet kotona ja tänään se riitti täällä.

Mikä ratkaisi pelin teidän eduksenne?

– Meidän erikoistilannepelaaminen oli tänään huikeata: Leafsillä oli kolme ylivoimaa, ei yhtään maalia, mutta Stalberg upotti voitto-osuman alivoimalla.

Kuinka merkittävä voittomaali alivoimalla on?

– Sä otat sen epäilemättä erittäin mielelläsi, sillä niitä ei tule kauden aikana montaakaan. Hei, kundit pelasivat tosi hyvät alivoimat (3) tänään, kolme kutia ja ihan lopussa onnistuimme näkemään peittämään laukaisupaikat jopa väsyneinä.

Mikä tekee alivoimastanne niin tehokkaan?

– Hmm… Multa kysytään sitä paljon. Hei, dot.com (vakiokirjoittaja), mikä on vastaus?

– Salaisuus. Se on valtiosalaisuus!, huikkaa väliin kyseinen vakiokirjoittaja ”dot.com”.

– Meidän alivoimaa pelaavilla kavereilla on ylpeyttä ja se on hyvin organisoitu ryhmä pelaajia. Joukkue joukkueen sisällä. Lisäksi on hyviä aloittajia, kuten Jordo (Jordan Staal) ja Jay McClement, joka on ollut jo pidemmän aikaa ”syvyys”- ja av-pelaaja ja on tienannut elantonsa tässä liigassa aloittamalla jo useamman vuoden.

– Sen lisäksi hänellä on mielestäni eliittitason kyky alivoimapelaamiseen. Lisää siihen kaikki junnut, jotka ovat tulleet meidän farmista Charlotte Checkersistä ja jotka ovat oppineet systeemin siellä, ja tänne tullessaan he tuntevat systeemin täysin. Lopuksi meillä on heittää soppaan sekaan nopeita puolustajia, jotka pystyvät laittamaan hyökkääjille painetta.

Mikä on maalivahti Cam Wardin vaikutus pelaajiin?

– Hän antaa muille luottamusta. Kun veskari tekee huippupelastuksia, joukkueen itsetunto kohoaa siitä. Meidän otteluohjelmamme on ollut hyvä, eikä meillä ole ollut montaa peliä peräkkäisinä päivinä. Cam on saanut riittävästi lepoa pelien välillä, joten olen pystynyt peluuttamaan kuumaa veskaria. Hän tulee myös pelaamaan Montrealissa.

Mitä Ward on tehnyt tänä syksynä eri tavalla verrattuna aikaisempiin vuosiin?

– En tiedä. Teidän pitäisi varmaan kysyä sitä maalivahtivalmentajalta. Minä pysyn siitä valmentamisesta kaukana, kun veskari pelaa hyvin. Pysyn vieläkin kauempana, kun veskari pelaa huonosti.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!