© Kuva: Getty Images

Suomalaiskaksikko keskellä NHL-seuran ”häpeällistä” ongelmaa – ”Olet hullu jos et näe sitä kasvoiltani”

Viime vuosien aikana Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen edustama Florida Panthers on tehnyt nousua aivan itäisen konferenssin kärkijoukkueiden kastiin.

Panthersin kausi on alkanut kuitenkin takkuillen. Se ei suinkaan löydy oman Atlantic-divisioonansa kärkipaikoilta, vaan aivan toisesta päästä.

Isona ongelmana sillä ei ole ollut mitenkään heikot otteluiden alut, vaan se, että se hukkaa niitä.

Sun-Sentinelin jutussa toimittaja Harvey Fialkov listasi näistä faktoja.

Panthers on muun muassa jaetulla kärkipaikalla tappioissa, mitkä ovat tulleet sen jälkeen kun se on tehnyt ottelun avausmaalin. Viime kaudella tällä saralla se oli aivan NHL:n kärkipäätä.

Kamppailut ovat kääntyneet sillä tappioiksi useamman kerran myös niissä tapauksissa, missä Panthers on johtanut ottelua avauserän jälkeen.

Fialkovin mukaan ongelmaa ei peitellä joukkueen sisällä.

– Siitä on tullut häpeällistä, Liigassakin aikanaan pyörähtänyt Panthers-puolustaja Jason Demers niputti.

– Tästä tulee pitkä kausi, jos emme saa tuota (trendiä) pysäytettyä, Panthersin luotsi Gerard Gallant puolestaan jyrähti.

Haasteita on riittänyt myös yksilötasolla. Esimerkiksi joukkueen tähtipakki Aaron Ekblad on iskenyt tähän mennessä vain tehot 2+0 ja hänen tehotilastolukemansa on peräti -7.

– Olet hullu, jos et näe sitä kasvoiltani, Ekblad sanoi turhautumisesta omiin otteisiinsa, mikä yhdistyy myös joukkueen nihkeään alkuun.

– Sitä ei saa ottaa tyhmiä jäähyjä kun on turhautunut, mutta vihaisena voi tehdä eron pelissä. On siinä sitten kyse puolustuspelistä tai hyökkäyspelistä. Kunhan vain kontrolloi tunteita, niin se voi hyvinkin synnyttää motivaatiota.

Panthers on ottanut 14 pelistä vain kuusi voittoa. Sen seuraava ottelu on ohjelmassa ensi yönä, kun se kohtaa vierasottelussa Montreal Canadiensin.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!