© Kuva: Getty Images

Sebastian Ahosta hämmentävä vertaus: ”Hän kävelee vielä, mutta nyt jo tosi nopeasti”

Carolinan Hurricanesin suomalaistulokas Sebastian Aho on esiintynyt vakuuttavasti alkukauden aikana. Aholla on kasassa kymmenen (2+8) tehopistettä 18 pelatun ottelun jälkeen. Aho on joukkueen sisäisen syöttöpörssin jaetulla kärkisijalla yhdessä Jeff Skinnerin kanssa.

Carolinan päävalmentaja Bill Peters kertoi SuomiKiekko-sivustolle mietteitään suomalaisen alkukaudesta NHL-kaukaloissa.

Sebastian Ahon meno kaukalossa näyttää erittäin luontevalta. M…( Peters keskeyttää kesken kysymyksen)

– Hän on erinomainen pelaaja. Tällä hetkellä liigassa on erinomaisia teinejä: Mitch Marner, Patrik Laine, Auston Matthews ja niin edelleen. Ja tietysti meidän kundit, Noah Hanifin ja Aho, ovat todellisia pelaajia. Aho pelaa! Hänellä on riittävästi itseluottamusta pelata, Peters hehkuttaa.

– Ahon lätkävaisto on parhaimmistoa. Hänellä on kiekko usein ja hän tietää miten pelata. Lisäksi hänellä on kova kilpailuhenki ja voitontahto. Hän on hyvä pelaaja. Me olemme innoissamme hänestä ja uskomme, että hänellä on upea ura edessään.

Miten näet Ahon peliajan kauden vanhetessa?

– Uskon, että Aho tulee jossain vaiheessa tappamaan myös alivoimia, mutta tällä hetkellä en näe sitä tarpeelliseksi. Tässä liigassa pitää ensin oppia ryömimään, sitten kävelemään ja lopulta juoksemaan. Aho kävelee vielä, mutta hän kävelee jo tosi nopeasti, Peters vertaa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!