© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen osumatarkkuus edelleen huippuluokkaa – vie tilastoissa huippunimiä

Patrik Laine on ensimmäisellä NHL-kaudellaan laukonut tähän asti keskimäärin alle kolme laukausta ottelua kohden ja johtaa maalipörssiä. Tilastot kertovat Laineen jäätävyydestä maalipaikoissa, sillä 18 pelatussa ottelussa hän on tehnyt 51 laukauksellaan 12 maalia.

Lukemat antavat Laineen laukaisuprosentiksi 23.5. Esimerkiksi yksi NHL:n parhaista laukojista Steven Stamkos on saanut kiekon verkkoon tällä kaudella yhdeksän kertaa reilun 15 prosentin tarkkuudella. St. Louis Bluesin huippuhyökkääjä Vladimir Tarasenko on laukonut selvästi Lainetta enemmän (66 laukausta), mutta ansaitut kuusi maalia antavat laukaisuprosentiksi 9.1.

Lukemista voidaan päätellä, että Laineen itseluottamus ja maalivainu ovat tällä hetkellä tapissa. Vielä paremmassa vireessä on kuitenkin supertähti Sidney Crosby, joka on tehnyt yhdeksässä ottelussa peräti kymmenen maalia 35 laukauksellaan. Crosbyn laukaisuprosentti on huima 28.6.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!