© Kuva: Getty Images

Patrik Laine iski kauden seitsemännen – nopein tulokas sitten Jevgeni Malkinin

Winnipeg Jets otti maukkaan vierasvoiton Detroit Red Wingsistä maalein 3-5. Vahvaa tulokaskautta pelaava Patrik Laine iski Jetsin avausmaalin ja alusti 2-2-tasoituksen.

Laine otti kiekon upeasti haltuunsa nostamalla kiekon yli Detroit-puolustajan. Sen jälkeen suomalainen luisteli kohti maalia ja ampui ranteella terävästi kiekon reppuun. Katso ottelun kooste täältä.

Maali oli viime kaudella Suomen mestaruutta juhlineelle Laineelle kauden seitsemäs. Suomalaislupauksella on kasassa nyt tehopisteet 7+3. Samalla Laine nousi myös NHL:n maalipörssin jaetulle kärkisijalle yhdessä Artem Anisimovin ja Steven Stamkosin kanssa.

Laineen startti rapakon takana on ollut historiallisen kova, sillä suomalainen tarvitsi seitsemän maalin tekemiseen ainoastaan 12 ottelua. Se on kymmeneen vuoteen nopein rykäisy saada tuollainen maalimäärä kasaan tulokkaana.

Vuonna 2006 Pittsburgh Penguinsin tulokas Jevgeni Malkin iski seitsemän täysosumaa kuudessa ottelussa. Venäläistähti teki lopulta 33 maalia tulokaskaudellaan.

Tulokkaiden pistepörssissä Laine on jaetulla toisella sijalla yhdessä ykkösvaraus Auston Matthewsin ja Zach Werenskin kanssa. Tulokkaiden pistepörssiä johtaa Toronton ruotsalaishyökkääjä William Nylander 11 pisteellä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!