Viime kesänä Teuvo Teräväinen sai kokea NHL:n karuuden, kun hänet myytiin osana Brian Bickell -kauppaa Chicagosta Carolinaan. Siirto oli 22-vuotiaalle suomalaiselle iso haaste, joka toi omat hankaluutensa.

Alkukankeuden jälkeen Teräväinen on parantanut selvästi otteitaan. Suomalaishyökkääjä kertoi SuomiKiekko-sivustolle, miten elämä on uudessa joukkueessa ja kaupungissa lähtenyt käyntiin.

Miten uuteen seuraan sopeutuminen on mennyt?

– Ihan hyvin omasta mielestäni. Ehkä vähän hankala alku sekä itselle että joukkueelle: pelasimme vieraissa monta peliä ja oli vaikeuksia saada voittoja. Mutta nyt saimme kotona voittoja ja itselläkin aikoi kulkea vähän paremmin. Kaikki ihan hyvin, Teräväinen sanoo.

Minkälaisia haasteita muutto toi tulleessaan?

– Kaikki on vähän uutta: pelisysteemi, pelikaverit ja pitää totutella kaikkeen uuteen. Ihan hyvin olen mielestäni silti sopeutunut. Meidän pelisysteemi on tosi tarkka, niin se vie vähän aikaa, mutta koko ajan pääsen paremmin sisään. Hyvä fiilis kaiken kaikkiaan.

Mikä on kauden oma henkilökohtainen tavoite?

– Haluan nousta isoon rooliin tässä organisaatiossa ja saada omaa peliä parannettua. Mielestäni olen oikealla tiellä. Pitää tehdä joka päivä hommia sen eteen ja uskon, että minulla on kaikki mahdollisuudet nousta tämän jengin kärkihahmoihin, Teräväinen sanoo päättäväisenä.