© Kuva: Getty Images

NHL:n kärkiseuralla yllättävä onnistuja – siirtolistalta ykkösketjuun

Montreal Canadiensin alkukausi on ollut äärimmäisen onnistunut etenkin väkevän maalivahtipelin ansiosta.

Joukkueen ykkösketju on ollut myös tehokas, kun Alex Galchenyuk ja Alexandr Radulov ovat sisäisen pistepörssin kärjessä.

Ketjun kolmas nimi on ollut yllätys: Viime kaudella 18 tehopistettä koko kaudella tehnyt Paul Byron on iskenyt 14 otteluun joukkueen ykkösketjussa jo tehot 4+5=9.

Montrealiin 27-vuotias hyökkääjä päätyi siirtolistan kautta Calgary Flamesista ennen viime kauden alkua ja on nyt ottanut suuren harppauksen urallaan kahden venäjää puhuvan hyökkääjän rinnalla.

– Mitä vain voi tapahtua tänä vuonna. Jos olisit sanonut minulle vuosi sitten, missä olen nyt, en olisi uskonut. Kaikelle on kuitenkin syynsä, olen tehnyt töitä paljon joka päivä useamman vuoden ja tällä kaudella se näyttää maksavan itseään takaisin, Byron totesi Montreal Gazettelle.

Myös joukkueen kapteeni Max Pacioretty on yllättynyt Canadiensin uudesta tehomiehestä.

– En edes tiennyt, että hän on noin nopea, Pacioretty naurahti.

– Hän on valtava osa joukkuettamme, olen nauttinut hänen seurastaan alusta saakka. Hän on äärimmäisen ammattimainen niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Se on kaikkein tärkeintä. Kun tulee hyvin toimeen pukukopissa, hoitaa kaiken ammattimaisesti ja pelaa oikein, saa näytönpaikkansa. Olen iloinen nähdessäni, että hän saa palkintonsa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!