James van Riemsdyk nakutti kauden ensimmäisen hattutemppunsa tiistaina Nashvilleä vastaan. Toronton tähtihyökkääjä kertoi SuomiKiekko-sivustolle mielipiteitään olympialaista.

Kuinka tärkeää on, että pääset edustamaan maatasi kansainvälisellä areenalla?

Olen USA Hockeylle paljon velkaa pelkästään siitä johtuen, että olen saanut edustaa maatani urani eri vaiheissa: juniorina nuorisomaajoukkueissa, nuorten MM-kisoissa, MM-kisoissa, olympialaisissa ja World Cupissa. Se on ollut jännittävää ja suuri kunnia saada pelata niissä turnauksissa. Rakastan pelata niitä ja edustaa maatani. Toivottavasti se tulee jatkumaan tulevaisuudessakin.

Kuinka tärkeää on sinulle pelaajana päästä pelaamaan olympialaisissa?

Olympialaiset ovat mahtava tapahtuma ja on tosi hienoa päästä pelaamaan, kun panokset ovat korkeimmilla. Rakastan pelaamista erityisesti olympialaisissa, koska siellä ei ole ainoastaan maaiman parhaat jääkiekkoilijat mukana, vaan myös kaikki maailman parhaat urheilijat, joten ne kisat ovat suuremmat kuin vain lätkä.

Mitä mieltä olet NHL:n osallistumisesta Pyongchangin olympialaisiin?

Olympialaiset ovat tosi hauska tapahtuma ja toivottavasti asiat saadaan sovittua ja NHL-pelaajat ovat mukana Etelä-Koreassa 2018.

Olympialaiskeskustelun yhteydessä on heitetty ajatus ilmaan, että NHL saattaisi pyytää pelaajayhdistykseltä myönnytyksiä olympialaisiin osallistumisen ehtona. Yksi näistä on ollut, että NHL pyytäisi tälle sopimuskaudelle jatkoa. Kuinka valmis olisit pidentämään sopimusta esimerkiksi kahdella vuodella, jos vastineena on osallistuminen seuraaviin kaksiin olympialaisiin?

Ne ovat asioita, joita meidän pitää keskustella pelaajayhdistyksen toimesta kaikkien pelaajien kanssa. Sopimusjatko on varmasti yksi asioista, jotka tulevat esille neuvottelujen yhteydessä ja me yhdistyksenä yritämme selvittää, mikä sopii pelaajille parhaiten ja mikä on järkeenkäypää. En tiedä varmasti onko sopimuksen jatko ja olympialaisiin osallistuminen sidoksissa toisiinsa, mutta jos se tulee esille, niin me pelaajat puhumme niistä yhdessä yhtenä ryhmänä.