Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ja kansainvälinen olympiakomitea IOC tapasivat uudelleen keskiviikkona Sveitsissä, missä keskustelun aiheena oli NHL-pelaajien osallistuminen vuoden 2018 talviolympialaisiin.

Asiasta kertoi TSN:n toimittaja Darren Dreger NBCSN:n lähetyksessä.

– Tahot yrittävät tehdä ahkerasti töitä sen eteen, että he kokoaisivat paketin tai edes antaisivat jonkinnäköisen suunnan NHL:lle ja NHLPA:lle, Dreger sanoi.

Tätä pakettia yritettiin saada aikaiseksi ensi viikkoa varten, kun ohjelmassa on NHL:n, NHLPA:n, IIHF:n, USA:n jääkiekkoliiton ja Kanadan jääkiekkoliiton välinen kokous New Yorkissa, missä asiaa käsitellään.

Aiemmin IIHF:n presidentti Rene Fasel sanoi, että mahdollisuus NHL-pelaajien osallistumiseen Pyeongchangin olympialaisiin on 50-50. NHL:n varakomissaari Bill Daly puolestaan oli nihkeämmällä kannalla toiveiden suhteen.

Varsinkin NHL on ollut tyytymätön siihen, ettei kansainvälinen olympiakomitea suostu maksamaan NHL-pelaajien matkustus- ja vakuutuskuluja, kuten se on pitkälti tehnyt aiemmin. Tämä on hiertänyt ja tähän ei ole saatu ratkaisua.

– Mutta pitää muistaa se, että pelaajayhdistyksellä on iso pala tässä kakussa. Pelaajat haluavat mennä, osa NHL-omistajista on toisella kannalla. Joten nyt tässä käydään keskusteluja ja mennään kohti ratkaisua, mitä ei ole vielä saatu, Dreger kävi läpi.

NHL-pelaajat ovat olleet mukana olympialaisissa yhtä soittoa vuodesta 1998 lähtien. Edellisen kerran pelattiin Sotshissa, missä kultaa nappasi Kanada.