NHL-komennuksessa selkeä logiikka – AHL kummittelee jatkossakin Jesse Puljujärveä

© Kuva: Getty Images

Jesse Puljujärvi koki kovia viime yönä, kun New York Islandersin Dennis Seidenberg taklasi suomalaista polvella keskialueella. Puljujärvi selvisi tilanteesta säikähdyksellä (uutinen).

Ottelu oli otteitaan koko ajan parantavalle Puljujärvelle kauden kymmenes Oilersin paidassa, mikä laskee superlupauksen paineita aikaisesta tiputtamisesta AHL-joukkueen mukaan.

NHL:n sääntöjen mukaan tulokaspelaajan ensimmäinen sopimusvuosi jää käyttämättä, jos hän pelaa NHL:ssä ensimmäisellä kaudellaan alle kymmenen ottelua ja loppukauden AHL:ssä. Näin ollen Puljujärveä ei tiputeta pois lähiaikoina Edmontonin kokoonpanosta ainakaan sopimusteknisistä syistä.

Seuraava raja tulee vastaan 40 pelatun ottelun kohdalla. Jos Puljujärvi pysyy NHL-kokoonpanossa siihen asti, pääsee hän yhden vuoden aiemmin vapaaksi agentiksi, mikä tarkoittaisi rahallisesti parempia asemia jatkoneuvotteluissa.

Sportsnetin Elliotte Friedmanin mukaan tämän takia 40 ottelun rajapyykki kiinnostaa NHL-seuroja, kuten myös Edmontonia, enemmän. Oilers saattaakin hyvin lähettää Puljujärven ennen kauden puoliväliä farmiin, sillä siinä tapauksessa suomalaisen kanssa neuvoteltaisiin todennäköisesti pienemmästä jatkokontrahdista.

Friedman nostaa esimerkeiksi Nathan MacKinnonin, Sean Monahanin ja Mark Scheifelen, jotka kaikki tahkosivat täydet kolme tulokasvuotta NHL:ssä. Tämä kolmikko teki pitkät ja rahakkaat jatkot kesällä: Scheifelen vuosittainen keskipalkka on 6,125 miljoonaa dollaria, MacKinnonilla 6,3 miljoonaa ja Monahanilla 6,375 miljoonaa.

Entäpä sitten niillä pelaajilla, joilla ei ole kolmea täyttä NHL-tulokaskautta? Nikita Kutsherov ei saanut kuin keskipalkakseen 4,76 miljoonaa dollaria, kun taas Vincent Trocheck jäi 4,75 miljoonaan. Tämän takia AHL kummittelee jatkossakin Puljujärveä ennen kuin 40 NHL-peliä on kasassa.

Päivitettu 15.28 juttua tarkennettu lopusta.