Mitä Liigan isolta sensaatiotarinalta nähdään jatkossa? – ”Meillä sokerit ja munat vatkataan käsin”

Maajoukkuetauko on saatu pakettiin ja Liigassa pelit jatkuvat keskiviikkona kolmella eri paikkakunnalla.

Alkukauden vahva sensaatiotarina on ollut ensimmäistä liigakauttaan pelaava Mikkelin Jukurit, joka on pistänyt suoranaisen ilmiön liikkeelle.

Se ei ole pistänyt pöytään pelkästään positiivista ilmettä, vaan se on aidosti liikuttanut massoja.

– Ollaan ennen kaikkea tyytyväisiä siihen, kuinka ollaan saatu kausi käyntiin myös jään ulkopuolella. Meidän oli laitettava ensin perusta kuntoon seurassa, sitten joukkueessa. Sitten vasta ollaan lähdetty miettimään sitä peliä. Ja kun yksittäisellä pelaajalla on suunta tiedossa, tulee innostumista ja vimmaa päälle. Se tarttuu sitten joukkueeseen, Jukureiden valmennukseen kuuluva Ville Nieminen tuumaa SuomiKiekko-sivustolle.

Perustoiden kuntoon laittamisella Nieminen viittaa siihen, mihin suuntaan yleistä asennetta koko seurassa lähdettiin vierittämään.

– Ensinnäkin siitä piti pitää huolta, että pystytään olemaan haavoittumattomia. Tiedetään, mihin ollaan tulossa ja mitä tullaan ottamaan vastaan. Ollaan onnistuttu sen takia, että ollaan oltu avoimin mielin ja ollaan suhtauduttu asioihin ennakkoluulottomasti.

Tuote on myynyt. Jukureilla on ollut peräti 3967 katsojan yleisökeskiarvo hallissa, minkä maksimikapasiteetti on 4200 silmäparia.

Kahdeksasta kotiottelusta peräti viisi on ollut loppuunmyyty.

– Tulos taululla on tärkeä, mutta kaikista tärkeintä on se, miten paljon ihmisiä on katsomossa ja paljonko me saadaan sitä yhteisöä heräämään ja lähtemään tähän juttuun mukaan, Nieminen tuumaa aiheesta.

Mitä seuraavaksi?

Alkukautta on turha vähätellä. Vaikka joku voisi puhua siitä, miten asioiden pitää olla valmiina vasta keväällä pudotuspelien alkaessa, on fakta se, että mikäli jo alkukaudella joutuu takaa-ajajaksi, on vuori heti paljon vaikeampi kiivettäväksi.

Jukureiden kohdalla startti on ollut hyvä. Tasaisessa keskikastissa se on tällä hetkellä kahdeksantena, kun sillä koossa on 16 ottelusta 24 pistettä.

Näistä peräti 10 ottelua on ollut maalin pelejä ja näistä kuusi on mennyt vastustajan nimiin.

Eli pistepotti voisi olla helposti vieläkin kovempi.

Mutta iso kysymys kuuluu nyt:

Mitä seuraavaksi?

Lähteekö Jukurit valahtamaan alaspäin, vai saako se pidettyä tahdin yllä?

– Me lähdettiin siitä, että otimme maajoukkuetauolla toisistamme henkisen loman. Valmentajat ottavat toisistaan, pelaajat ottivat toisistaan ja valmennus otti pelaajista. Tämmöisellä ”urheilijan omistajuus” -asenteella oltiin viime viikolla liikkeellä. Me tarvittiin sellainen henkinen loma toisistamme. Meillä on luotto pelaajiin, että he harjoittelevat laadukkaammin ja omistautuneemmin, kun he saavat itse päättää siitä, että mitä he tekevät, Nieminen avaa maajoukkuetauon kuvioita.

– Sen näkee myöhemmin, että miten se toimi. Uskotaan siihen, että sellainen henkinen lepo ja oma aika ovat se juttu.

Pelaajien puolelta alkukaudella esillä ovat olleet juuri ne, joiden pitääkin olla. Seuran sisäistä pistepörssiä johtava Henrik Koivisto (7+7) on ollut esimerkiksi jäällä peräti 15 maalin aikana niin, että tehotilastoon on irronnut plussaa. Se taas kertoo positiivista senkin kautta, että Koivisto on nakuttanut paljon tehoja ylivoiman puolella.

Toinen erittäin positiivisesti esille noussut pelaaja on ollut Miika Koivisto, joka on kasannut illasta toiseen hurjia peliminuutteja. Keskiarvo on ollut hänellä peräti 27:03.

Koivisto on pistänyt pöytään näyttöjä, jotka voivat viedä hänet hyvinkin tällä kaudella vielä A-maajoukkueen puolelle.

Jukureita mitataan tosissaan tulevan pätkän aikana, mistä Nieminen jakaa faktoja.

– Meillä on seuraavaan 30 päivään 13 pudotuspeliottelua. Me ei mietitä sitä, mitä on joulun jälkeen, mitä on tammikuussa, mitä on maaliskuussa… me valmistaudutaan tähän hetkeen ja kaikki meidän harjoittelu tähtää yhteen erään kerralla.

– Me tiedetään se, että ohipelejä ei tule meidän joukkueelle henkisellä tasolla. Meillä on kova luotto siihen. Mihin se sitten riittää? Sitä me ei tiedetä. Mutta kyllä me häpeilemätön taistelu saadaan vähintään 95% otteluista.

Perus-Pertille, tavalliselle katsojalle Mikkelissä alkaa olla hyvin tiedossa se, mikä Jukureiden juttu on.

– Kyllä me pyritään sitä samaa kakkua leipomaan. Tiedetään se, että meidän tapauksessa sokerit ja munat vatkataan käsin, Nieminen letkauttaa.

Keskiviikkona Jukurit kohtaa vierasottelussa KooKoon.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!