Liigakomeetta noussut Leijonien ykköshahmoksi – hämmentyi Tshekki-pelin erikoisuudesta

© Kuva: Ilari Isotalo

HELSINKI. Leijonat on kärsinyt tähän mennessä Karjala-turnauksessa kahteen otteluun kaksi tappiota.

Kysymysmerkkejä voi asettaa jos jonkin osalle.

Mutta ei Veli-Matti Savinaisen kohdalle.

Syksyllä Liigassa erittäin väkevästi esiintynyt Savinainen on ollut lopulta Leijonien ykköshahmo. Hänen kohdallaan ei tarvitse paljoa kysellä sitä, tuoko hän tunnetta ja aitoa tekemisen meininkiä Leijonille.

Savinainen iski maalin Tshekkiä vastaan ja oli luomassa paikkoja vahvan päätypelaamisen kautta. Juuri sillä saralla, missä muuten Leijonilla oli vaikeaa.

– Venäjä-peli oli aikamoista hakemista henkilökohtaisesti, mutta nyt oli paljon parempaa. Ja sai jotain aikaiseksi, Savinainen summasi oman iltapuhteensa.

Hämmennyksen keskelle Tappara-laituri myös joutui. Toisessa erässä hän ajoi maalille ja jarrutti niin, että lumet lensivät Tshekin maalivahtia päin.

Tästä seurasi kahina, josta vain Savinainen lähti jäähylle.

– En ole itse omalla uralla törmännyt siihen, että jarrutuksesta saa jäähyn. Tuli sekin koettua, Savinainen murahti.

– Molemmilla puolilla oli vastustaja, niin en tiedä mihin olisi pitänyt mennä. Jos painotetaan, että mennään maalille, niin näköjään ei saa mennä.

Vaikka Savinainen itse ei ole tällä hetkellä kuvastuskohde omalla tekemisellään Leijonien vaikeuksista, oli hänellä varsinkin yksi selkeä näkemys isosta ongelmakohdasta.

– Sen minkä näkisin suurimpana on se, että menetetään liikaa kiekkoja siniviivojen päällä, eikä laiteta niitä kunnolla syvään. Siitähän vastustaja on oikeastaan saanut niin torstaina kuin nyt lauantaina vaarallisia paikkoja ja maaleja.

Savinaisen mukaan joukkueessa yritetään tuoda tunnetta jäälle. Mutta sen kohdalle voi asettaa kysymysmerkkejä, että välittyykö se aivan täysillä sinne.

– Jokainen on ammattilainen tässä ja tuo sen oman panoksen tähän touhuun. Jokainen on kuitenkin omilla vahvuuksillaan tänne päässyt. Mun mielestä sitä, mitä on tehnyt seurajoukkueessa, pitäisi tehdä myös täällä. Sehän tämän jutun juoni on.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen