© Kuva: Ilari Isotalo

Leijonien ex-luotsilta jyrähdys vellovaan keskusteluun: ”Liian monta fondue-tikkua sotkemassa”

JYVÄSKYLÄ. Vielä viime keväänä Leijonien päävalmentajana toiminut Kari Jalonen vieraili tiistaina Jyväskylässä, missä hänen luotsaamansa SC Bern kohtasi JYPin CHL:ssä.

Jalonen otti pienellä kyseenalaistuksella kantaa aiheeseen nimeltä Leijonat ja siihen keskusteluun, mikä maajoukkueen ympärillä on pyörinyt World Cupin ja Karjala-turnauksen otteiden jälkeen.

– Täytyy olla rehellinen: en itse katsonut World Cupia lainkaan, enkä Karjala-turnaustakaan hirveästi. Ajoittain. Mutta mun mielestä siellä on liian monta ulkopuolista… tämmöistä fondue-tikkua sitä soppaa sotkemassa, Jalonen totesi.

Tällä Jalonen viittasi kriittisiin kirjoituksiin, mitä Leijonien otteista on tuotu julki.

– Meillä on ihan oikeat ja ammattitaitoiset miehet siellä puikoissa. Toivoisin, että heille annetaan rauha tehdä töitä.

Jalonen sai poistua Jyväskylästä hyvillä mielin, sillä Bern paineli jatkoon JYPiä vastaan yhteismaalien oltua sveitsiläisten hyväksi 5-4.

– Täytyy nostaa JYPille hattua. Ymmärrän kyllä, että miksi heitä on veikattu tai viety SM-liigassa mestarisuosikkien joukkoon. Heillä on hyvä valmennus ja heillä on erittäin sitoutunut joukkue. Tänäänkin he näyttivät sitkeytensä. Näytti monesti, että ollaan menossa ihan selvästi jatkoon, mutta niin vain JYP tuli tiukasti vielä mukaan.