Leijona-luotsi avasi rökäletappion taustoja – moni asia nousi tapetille

© Kuva: Ilari Isotalo

HELSINKI. Leijonien tuoreen päävalmentajan Lauri Marjamäen alaisuudessa virallisten otteluiden saldo on ollut:

0 voittoa, monta tappiota.

Näistä tuorein tuli Venäjää vastaan torstaina. Kamppailun lopussa lukemat vieläpä repsähtivät, kun Venäjä rankoi kovalla prosentilla vastaiskuista.

– Tietenkin tulos oli 50 minuuttia 1-1 ja vauhdikas peli oli, mutta paljon kiekonmenetyksiä tuli kyllä. Kyllä ne varmasti kertoivat meidän huolimattomasta kiekollisesta pelistä, Marjamäki sanoi huomioon monista Venäjän vastaiskuista ja ylivoimahyökkäyksistä SuomiKiekko-sivulle.

– Ihan tuommoinen syöttämisen laatu ja ylipäätänsä hyökkäyspeli eivät olleet sitä, mitä haettiin. Ja kansainvälisissä peleissä kun momentumia tulee, niin niihin pitää iskeä. Ei ihan voittamiseen oltu kypsiä kolmannessa erässä, missä sitten tuli pari vastaiskua ja peli oli selvä.

– Muuten aika tasainen peli, kun katsoo mitä tahansa tilastoja. Mutta kun se repeää tuolla tavalla lopussa, niin onhan se huono juttu, Marjamäki niputti.

Marjamäeltä kyseltiin, että mistä kiekollinen huolimattomuus ja monet menetykset lopulta kumpusivat.

– Kotiturnaus, kova halu hyökätä ja tuli vähän sellainen kiire siinä koko ajan. Sitten tuli huolimattomia syöttöjä. Toki pitää antaa rispekti vastustajalle, oli luisteluvoimainen ja iski terävästi vastaan.

Positiivinen anti oli vähissä. Näistä nosto oli debyytin tehnyt Miro Aaltonen, joka iski Leijonien ainoan maalin torstaina.

– Hän oli vahva. Ylivoimalla iski tärkeän maalin. Ensimmäinen peli kun on alta pois, niin varmasti pystytään yksilötasolla parantamaan.

– Ihan mukiinmenevä debyyttipeli.

Tappion lisäksi takaiskuja tuli siinä, että maalilla aloittanut Mikko Koskinen loukkaantui toisen erän alkuhetkillä.

– Joku vamma tuli, en tiedä yhtään mikä on tilanne, Marjamäki kuittasi Koskisen tilanteen.

Leijonien turnaus jatkuu lauantaina Tshekki- ja sunnuntaina Ruotsi-otteluilla.