Siinä missä suomalaiset nuoret NHL-pelaajat jatkavat vahvoja otteitaan, on Jori Lehterän heikko kausi jäänyt taustalla pimentoon.

St. Louis Bluesin valmennus pitää edelleen sinnikkäästi kasassa aiemmilla kausilla toiminutta tutkaparia, jossa Lehterän kanssa pelaa Vladimir Tarasenko, mutta tilastojen valossa muutoksia on tulossa suomalaisen näkökulmasta huonoon suuntaan.

Lehterä on kymmenessä edellisessä ottelussa tehnyt tehot 1+1, mikä on erittäin vaatimaton lukema kakkosketjun sentterille varsinkin, kun vierellä pelannut Tarasenko on tehnyt samoissa otteluissa tehot 3+7. Koko kaudella venäläisellä on kassa 19 ottelussa saman verran tehopisteitä. Pelinrakentajana tunnetulla Lehterälä pisteitä on kasassa kolme.

On ikävää, että suomalaissentteri kärsi kauden alla loukkaantumisesta, mutta korkealle pudotuspeleissä tähtäävä St. Louis ei voi kauaa katsella tehotonta kärkihyökkääjää. Huolestuttavasti Lehterän nykyvireestä kertoo se, että hänellä on 15 ottelussa kasassa vain 21 laukausta maalia kohti.

Kova palkkaa nauttiva Lehterä on tällä hetkellä runkosarjassa alle 20 tehopisteen tahdissa.