© Kuva: Getty Images

Kilpailtu NHL-tulokas tykittää pisteitä liukuhihnalta – ”Huolet voi haudata”

Auston Matthews, Patrik Laine, Mitch Marner ja William Nylander. Alkukaudella NHL:ssä on ihastuttanut moni nuori tulokas.

Yksi kesällä paljon huomiota saanut tulokas on hiukan hautautunut nuorempia hehkutettaessa, kun jo 23-vuotias New York Rangersin Jimmy Vesey on kaikessa hiljaisuudessa takonut 11 otteluun peräti tehot 6+3.

Hockey Reference -sivuston mukaan Veseyn yhdeksän pistettä ensimmäisessä kymmenessä NHL-pelissä oli paras suoraan NCAA-sarjasta tulleen pelaajan suoritus sitten Paul Stastnyn tulokaskauden kymmenen vuotta sitten.

Nashville Predatorsin varaus päätti, ettei tee sopimusta kantrikaupungin joukkueen kanssa, vaan liukui kesällä vapaaksi pelaajaksi. Useampi joukkue oli jenkkihyökkääjän perässä ja tilanteen kehittymistä seurattiin mediassa tarkoin.

Veseyn allekirjoitettua sopimuksen New York Rangersin kanssa nostettiin ilmoille kysymys siitä, syövätkö Rangersin leveässä hyökkäyksessä muut tekijämiehet tulokkaan peliajan. Vesey on kuitenkin raivannut itselleen paikan tähtihyökkääjien Rick Nashin ja Derek Stepanin ketjuun.

– Kaikki huolet hänen hautautumisestaan hyökkäyksen syvyyden vuoksi voidaan haudata, hän on tärkeä palanen joukkueen todella hyvää alkua, kirjoittaa CBS:n toimittaja Chris Peters.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!