Katsomossa Oulussa, onnistuja KHL:ssä – Leijonadebytantilla isot askeleet takana

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

HELSINKI. Kun viime keväänä seurasi Miro Aaltosen otteita Kärpissä, ei olisi voinut uskoa siihen, että hän olisi syksyllä isoimpia suomalaisonnistujia KHL:ssä.

– Kun on ajatellut, että mikä siinä meni vikaan, niin tietysti vähän painin itseluottamuksen kanssa. Välillä olin katsomossa ja välillä pelasin. Ei se helppoa ollut, Aaltonen muistelee viime kevättä SuomiKiekko-sivustolle.

Aaltonen iski runkosarjassa 15 maalia ja yhteensä 35 pistettä. Keväällä Aaltosen pelaaminen oli kuitenkin tuskaista ja tuloksetonta.

Mitään ei tapahtunut.

– Se oli opettavainen vuosi. En ole ollut ennen tuollaisessa mukana, että on välillä katsomossa ja välillä taas sitten pelaa.

Kismaa hänen ja silloin Kärppien päävalmentajana, nyt Leijonien luotsina toimineen Lauri Marjamäen välille ei jäänyt.

– Ei. Ymmärsin sen itsekin, että en ollut silloin parhaalla tasolla ja oli ihan oikeutettua, että olin välillä katsomossa.

Oppi, toteamus ja asioiden korjaaminen

– Sain Oulusta paljon hyvää mukaan. Huomasin sen, että missä on parannettavaa ja keskityin niihin asioihin kesällä. Ja olen pystynyt viemään niitä osa-alueita eteenpäin.

– Hänelle on tullut lisää lihas- ja luisteluvoimaa. KHL on kuitenkin kova kamppailu- ja luisteluvoimainen liiga. Se on tehnyt hyvää Mirolle, Leijonien päävalmentaja Marjamäki avaa näitä teemoja.

Aaltonen pisti pohjat kuntoon kesällä.

Taustalla on ollut positiivista itsetutkiskelua ja faktojen toteamista.

– Olen ollut huono kaksinkamppailuissa. Se on ollut oma heikkous.

– Nyt olen saanut voimaa ja olen pystynyt voittamaan kaksinkamppailuja. Sitä kautta se oma pelikin on ollut parempaa. Jääkiekko on kuitenkin paljon juuri kamppailemista, niin auttaahan se, jos niitä voittaa.

Se on näkynyt tuloksessa.

Nyt Leijoniin

26 runkosarjaottelua; tehot 10+11=21 ja tehomerkintä +7.

Aaltonen on ollut uuden seuransa Vitjazin kantavia voimia.

Yhteispeli varsinkin Mario Kempen kanssa on luistanut mainiosti.

– Olen saanut hyvän roolin ja peli on mennyt hyvin yhteen ketjukavereiden kanssa. Luulen, että se on ollut tuossa se iso juttu. Itseluottamus on pysynyt hyvänä koko alkukauden ajan. Ja kun niitä onnistumisia on tullut, niin se on ruokkinut sitten lisää sitä itseluottamusta.

Aaltonen on harvinainen pelaaja Karjala-turnauksessa, varsinkin Leijonissa. Hänellä nimittäin edessä on A-maajoukkuedebyytti.

Se on ehkäpä jopa pieni yllätys, sillä Aaltoselta on ehditty nähdä vahvoja otteita ja tuloksekkaita kausia SM-liigassa.

– Ehkä nyt olen saanut yhden stepin lisää ja olen pystynyt nousemaan tälle tasolle.

Eikä A-maajoukkuedebyytti tapahdu missään pienessä roolissa. Ei suinkaan.

Aaltonen istutettiin heti alkuviikosta toiseen ylivoimaketjuun pyörittäjäksi ja kärkiketjuihin Mika Pyörälän ja Joonas Kemppaisen vierelle.

– Tämä on hyvä näyttöpaikka ja olen todella iloinen siitä, että saan sen. Saan pelata ylivoimaa ja saan vetää Pyörälän ja Kemppaisen kanssa.

– Toivottavasti pystyn käyttämään tämän sauman hyväkseni.

Päivitetty klo 20.55 Aaltosen KHL-tilastot

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS