© Kuva: Getty Images

Kasperi Kapanen vertailee kotimaista liigaa ja AHL:ää: ”Itselle sopii molemmat”

Kasperi Kapanen pelasi kotimaisessa liigassa kolmella eri kaudella ennen siirtymistään Pohjois-Amerikkaan, ja nyt Kapanen on pelannut AHL:ssä yli vuoden.

Kapasella siis on melko hyvä näkemys molemmista sarjoista, mutta nuori hyökkääjä ei silti osaa sanoa, kumpi sarjoista on kovempitasoinen.

– Mielestäni niitä ei voi oikein verrata. Suomessa on enemmän taitokiekkoa, peli on niin erilaista. Taitavia jätkiä, jotka osaavat pelata siellä, Toronto Marliesia edustava Kapanen totesi SuomiKiekolle.

– Täällä taas on nopeampia jätkiä, joiden kanssa mennään koko ajan edestakaisin. Intensiteetti on koko ajan tapissa. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa, mutta itselle sopii molemmat.

Liigan Kapanen jätti jo taakseen, nyt kolmannen polven kiekkoilija kärkkyy hyvän alkukauden jälkeen kuumeisesti NHL-paikkaa ja mahdollisuutta jättää myös AHL taakse. Onko farmi jo nähty?

– Pikkuhiljaa joo, mutta se ei ole minun päätökseni, ketkä pelaavat ylhäällä. Pelaan täällä niin pitkään, kunnes he (Toronto Maple Leafsin manageri Lou Lamoriello ja päävalmentaja Mike Babcock) kokevat, että niin sanotusti mahdun ylös. Toivottavasti he uskaltavat antaa mahdollisuuksia pikkuhiljaa, Kapanen sanoi.

Kapanen kokee, että on AHL:ssä mennyt eteenpäin etenkin kahdensuunnan pelissä.

– AHL varmasti voi vielä opettaa monta asiaa, mutta en ala yksittäisiä asioita nostella. Urheilijan elämä on tärkeää kaikkialla, tämä on kuitenkin meidän työtämme. Paljon pelejähän tässä on, pitää pitää mieli kirkkaana ja katsoa, mitä tapahtuu, Kapanen pohti.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!