Kesällä paljon uudistunut Kärpät on ollut alkukaudella yksi suurimmista flopeista, eikä sen nykyinen vire ole mitenkään kovin mairitteleva.

Viidestä viimeisimmästä pelistä se on ottanut vain yhden voiton.

Tämä siitäkin huolimatta, että se on hankkinut muun muassa 500 NHL-ottelun Jiri Tlustyä ja toista tshekkiä Jan Hruskaa riveihinsä.

Torstaina Kärpillä ohjelmassa on vierasottelu KalPaa vastaan.

Siihen oululaisjoukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen on pistänyt ketjut aivan uuteen uskoon.

Ravistelujen yhteydessä muun muassa kokenut Ilkka Mikkola on jäänyt kokonaan rosterista sivuun.

Myös hyökkäysketjut ovat menneet tiistain Pelicans-peliin nähden aivan uusiksi.

Leijonien mukana Karjala-turnauksessa viilettänyt Mika Pyörälä saa nyt vierelleen tuoreet hankinnat Tlustyn ja Niklas Hagmanin. Hruska puolestaan siirtyy kolmosketjun keskelle Toni Kähkösen ja Mikko Lehtosen väliin. Kaikki neljä hyökkäysketjua ovat menneet remonttiin tiistain jälkeen, milloin Pelicans kävi hakemassa vierasvoiton Oulusta lukemien oltua sen hyväksi 2-1.

Myös aloittava maalivahti vaihtuu Kärpillä, kun torjuntavastuuta kantaa nyt Sami Aittokallio.

Kärpät on tällä hetkellä sarjassa kolmanneksi viimeisenä, sijalla 13.

19 ottelusta se on kerännyt kasaan vain 23 pistettä. Erityisesti maalinteko on ollut sille suuri ongelma. Viidessä viimeisimmässä pelissä se on iskenyt maaleja vain 1,6 osuman keskiarvolla mikä on vielä huonompi kuin sen kokonaiskeskiarvo (1,842 maalia per peli).

Torstain vastustaja KalPa on puolestaan aloittanut kautensa huomattavasti paremmin. Kuopiolaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukossa toisena, neljä pisteen päässä kärjessä keikkuvasta Tapparasta.