© Kuva: Juha Tamminen

Kärpät kaatui NHL-nimen hölmöilyyn – Sport-luotsi jyrähti: ”Toivon Liigan puuttuvan kovalla kädellä”

OULU. Kärppien ja Sportin välinen ottelu koki oman värinsä jo ennen kiekon putoamista jäähän, kun Sportin faneja raahattiin roppakaupalla putkan puolelle rähinöinnin takia.

Ottelun lopussa kato oli käynyt sen verran kovana, että paikallisella poliisilla alkoi olla jo yhtä monta jäsentä paikalla kuin mitä Sport-faneja oli katsomossa.

Myös kaukalossa tunteet kävivät kuumina. Puhetta riitti pelin jälkeen, mutta tällä kertaa se ei liittynyt kaikilta osin pelaajien tai tuomareiden tekemisiin.

– Yksi asia ihmetyttää. Ei ole ensimmäinen kerta kun ollaan Oulussa ja pelin lopussa kello ei käy. En usko, että se on sattumaa. Toivon, että Liiga puuttuu tämmöisiin kovalla kädellä, Sport-luotsi Tomek Valtonen jyrähti.

Sport oli 1-0-johdossa pelin loppuvaiheilla, kun Raksilassa hallin pelikello oli pitkään pysähdyksissä, vaikka peli rullasi menemään. Tätä paikkailtiin Kärppien aikalisän kohdalla, mutta tämä aiheutti harmaita hiuksia Valtoselle.

Vierailijat onnistuivat kuitenkin nappaamaan mukaansa vierasvoiton, kun Markus Nenosen osuma jäi pelin ainoaksi.

Vahvaa kautta pelaava Nenonen sai hyvän syötön Joonas Komulaiselta. Tästä Nenonen naulasi ylivoimaosuman voimattoman Jussi Rynnäksen ohitse.

– Hänellä on varmaan yksi Suomen parhaista rannelaukauksista, Valtonen ylisti maalintekijäänsä.

Valtosen kollegaa Kai Suikkasta ottelun lopun tapahtumat sapettivat.

– Ollaan ylivoimalla, otetaan siinä jäähy vastustajan maalin edessä ja annetaan kaverille mahdollisuus voittaa peli.

– Niin kuin on tullut jo monesti sanottua, niin onhan se perkeleen vaikea voittaa nollalla maalilla. Eihän siitä pääse mihinkään. Kyllähän se täysillä vituttaa. Pelattiin ihan hyvä jääkiekko-ottelu, mutta näin jälkikäteen mitä sillä on merkitystä, kun ei tule saatana pinnan pinnaa!

Suikkanen viittasi lopun tapahtumilla Jiri Tlustyn todella typerään kaksiminuuttiseen, minkä hän otti huitaisemalla Sport-puolustajan mailan käsistä.

Tlusty saapui Kärppiin kovin odotuksin, onhan hänellä alla 450 NHL-ottelua. Parhaimmalla kaudella Tlusty on naputtanut 23 maalia kasaan taalajäillä.

Kärpissä meno on ollut kuitenkin hyvin tahmeaa.

– Tiedettiin, että Tlustyllä tulee menemään pitkään siinä, että hän pääsee täysillä pelirytmiin mukaan. Onhan hän kuitenkin pelannut viimeksi ennen joulua ja on mennyt läpi ison leikkauksen, minkä myötä oli koko ura päättyä. Toki onhan tässä kulunut jo aikaa ja pikkuhiljaa pitäisi alkaa jotain tapahtua. Ottaen vielä huomioon sen, että hän on ollut Carolinan (Hurricanes) kolmanneksi paras pistemies sun muuta. Siinä mielessä voisi pikkuisen enemmän odottaa, Suikkanen niputti yhteen kovan tshekkinimen suorittamista.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!