KalPan kultakypärä jäi jyrän alle – JYP-hyökkääjälle kakkua

Lauantain KalPan ja JYPin välinen kohtaaminen on poikinut pelikieltoa.

Kotijoukkue KalPan kultakypärä Jesse Mankinen jäi jyrän alle toisessa erässä, kun JYPin Henri Kanninen täräytti häneen voimakkaan taklauksen.

Niitti tuli kuitenkin selän puolelta, mikä poiki Kanniselle itse ottelussa pelirangaistuksen.

Tilanne meni eteenpäin kurinpitäjälle Sampo Liusjärvelle.

– Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Mankinen luistelee KalPan hyökkäysalueella laidan lähellä kohden siniviivaa samalla saaden irtokiekon haltuunsa. Mankinen heittää rystyllä kiekon taaksepäin kohti kulmaa. Mankinen on tilanteessa muutaman metrin irti laidasta ja kääntyy rystyheiton aikana selkä kentälle päin. Samanaikaisesti Mankisen tullessa kiekolliseksi pelaajaksi Kanninen luistelee kohti Mankista. Kanninen tulee tilanteeseen Mankiseen nähden etuviistosta ja taklaa tätä voimakkaasti selkäpuolelle. Mankinen on kontaktihetkellä haavoittuvassa asemassa rystyheittoa suorittaessaan, Liusjärvi selostaa kurinpitopäätöksessä.

– Taklaavalla pelaajalla on vastuu siitä, ettei hän suorita taklausta vastustajaan selkäpuolelle tilanteessa, jossa tämä ei ole tietoinen tulevasta taklauksesta. Tässä tilanteessa Kanninen lähestyy Mankista aluksi etuviistosta, mutta Mankisen kääntymisen johdosta taklaus kohdistuu Mankista selkään. Katson, että Kannisella on ollut riittävästi aikaa havaita tilanteessa Mankisen kääntyvä liike, joten Kannisen olisi tullut rajoittaa kontaktin voimakkuus selvästi vähäisemmäksi. Sen sijaan Kanninen ajaa tilanteen loppuun asti aiheuttaen Mankisen voimakkaan päin laitaa lentämisen. Edellä mainitut asiat huomioiden ja taklausta kokonaisuutena arvioiden sekä ottaen huomioon ettei Mankinen loukkaantunut, katson, että taklaus ylittää ottelurangaistuksen kynnyksen ja että oikea seuraamus teosta on kahden ottelun pelikielto, Liusjärvi julistaa.

Kanninen on pelikiellossa JYPin seuraavissa otteluissa 29.11.2016 Lukko-JYP ja 1.12.2016 Sport-JYP.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!