© Kuva: www.hcsalavat.ru

Jokereita ei tarvitse motivoida: ”Pelaajat muistavat Pietarin löylytyksen”

Jokerit kohtaa torstaina KHL:n luoteisessa paikalliskahinassa Pietarin SKA:n.

Jokerit isännöi torstaina KHL:n tämän hetken kuuminta nippua, kun sarjajohtaja SKA Pietari saapuu Helsinkiin.

Viasatin asiantuntija Antti-Jussi Niemi uskoo, että Jokerit kykenee kotihallissaan haastamaan KHL:n kuumimman joukkueen.

– Haaste on kova, mutta samalla hieno mahdollisuus. Jokerit on pelannut hyvin paitsi viime SKA-ottelussa, jonka se hävisi rumin numeroin. Sen tappion myötä Jokerit saa varmasti lisävirtaa ja haluaa näyttää, että pystyy haastamaan SKA:n, Niemi toteaa.

Pietarilaisilla ei ole ollut helppoa Helsingin vierailuillaan. Kauden alla joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa Espoossa. Jokerit oli väkevämpi maalein 2-1.

– Kyllä se varmaan on Jokerien tiiviys ja joukkuepeli, joka on toiminut SKA:ta vastaan. Siellä on vähän yksilöpainotteisempaa ja tähdet ovat tuskastuneet, kun Jokerit ovat pelanneet hyvin.

– Olin Metro Areenalla katsomassa tuota kohtaamista ja vaikka SKA ei ollut aivan parhaalla miehistöllään liikkeellä, niin Jokerit näytti, että parhaana päivänä pystyy haastamaan SKA:n. Se tosin vaatii sen äärettömän tiiviyden. Torstaina ei voi olla niin repaleista kuin se on tällä kaudella ollut. Se on kuitenkin ollut Jokerien vahvuus, että se pystyy nostamaan vastustajan mukaan rimaa, Niemi toteaa.

Joukkueet kohtasivat lokakuussa Pietarissa. Tuolloin SKA luisteli Jokerien yli maalein 6-0.

– Ei pitäisi tuon tuloksen myötä ainakaan olla motivointi ongelmia. SKA on profiloitunut vähän paikallisvastustajaksi ja hallit ovat olleet aina täysiä ja mahtava fiilis. Pelaajat muistavat Pietarin löylytyksen ja siitä pitäisi tulla extralataus. Tämä on hyvä näytön paikka ja nyt pitäisi tapahtua, Niemi ennakoi.

Ottelu esitetään Viasat Jääkiekko -kanavalla sekä Viaplayssa klo 18.30 alkaen. Klo 18.00 alkavassa Studiossa asiantuntijavieraina toimivat Niemen ohella, Esa Pirnes ja Lauri Marjamäki. Viasatin ohjelmatiedot tulevista jääkiekko-otteluista löydät täältä.

» KHL:n lopputulokset ja tuoreimmat uutiset löydät erikoissivultamme!