© Kuva: www.hcsalavat.ru

Jokereilla vuori kiivettävänä SKA:ta vastaan – yhdellä kentällisellä ei pärjää

Helsingin Jokerit kohtaa torstaina kauden tähän asti mielenkiintoisimmassa kotiotellussaan hirmuvireisen SKA Pietarin.

KHL:n ylivoimaisella sarjakärjellä tuli viime viikolla kauneusvirhe, kun sen 15 ottelun voittoputki katkesi Avtomobilistia vastaan, mutta joukkue palasi tämän jälkeen heti takaisin raiteilleen. Maanantaina SKA tyrmäsi sarjakakkosen TsSKA Moskovan lukemin 6-3.

Käsittämättömät 148 maalia 33 ottelussa tehneen SKA:n maaliero on viidessä edellisessä ottelussa 27-6. Helsingissä aina yleisön silmätikuksi joutuva Ilya Kovaltshuk on tehnyt näissä otteluissa tehot 5+5. Jokereille ei riitä pelkästään SKA:n ykkösketjun pimentäminen, sillä esimerkiksi kakkosketjussa pelaava Vadim Shipatshev on niin ikään naulannut edellisessä viidessä pelissään hirmutehot 2+12.

Shipatshev olisi viiden ottelun pisteillään Jokereiden koko kauden sisäisen pistepörssin kuudes, mikä kuvastaa hyvin sitä, kuinka paljon Jokerit on ollut Peter Reginin johtaman ykkösketjun varassa. Helsinkiläiset hävisivät maanantaina tärkeän ottelun samoista sarjasijoituksista taistelevalle Dinamo Minskille rangaistuslaukausten jälkeen 3-2.

Torstaina onkin mielenkiintoista nähdä, millaisia lääkkeitä Jokerit löytää SKA:n kaatamiseen. Kauden ensimmäisessä keskenäisessä Jokerit sai Pietarissa 6-0 selkäsaunan. Pietarilaiset ovat tällä hetkellä 33 sarjapistettä helsinkiläisiä edellä.

» KHL:n lopputulokset ja tuoreimmat uutiset löydät erikoissivultamme!