© Kuva: Getty Images

Jesse Puljujärvi tyrmäsi toimittajan ehdotuksen: ”Ei siitä mitään tulisi”

Edmontonissa NHL-kiekkoon sopeutuva Jesse Puljujärvi opettelee tällä hetkellä monia asioita niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Kärpistä Oilersiin täksi kaudeksi siirtynyt 18-vuotias hyökkääjä on astunut hiljalleen isompaan rooliin Edmontonissa.

Puljujärvi ei ole varastanut samalla tavalla otsikoita kuin toinen suomalaistulokas Patrik Laine, mutta varsinkin viime aikoina Puljujärven otteet ovat kohentuneet. Tekemistä silti riittää Edmonton-päävalmentaja Todd McLellanin mukaan.

– Jesse on nuorin pelaaja koko liigassa. Hänellä on vielä paljon opittavaa, ja sanon tämän hyvää tarkoittaen.

– Liigan nuorin pelaaja, joka tulee uuteen maahan; uusi kieli, uusi ympäristö, pienempi kaukalo, nopeampi peli – minusta hän on sopeutunut erinomaisen hyvin, Edmonton-käskijä kertoi NHL.comille.

Siinä on paljon asioita teini-ikäiselle. Puljujärvi muistetaan varmasti hyvin hänen haastatteluistaan englanniksi junioreiden MM-kisoissa viime vuodenvaihteessa.

Uusi kieli kehittyy kokoajan, vaikka vaikeuksia sen opettelussa on ollutkin. Toimittaja kysyikin Puljujärveltä, voisiko englanninkielinen tyttöystävä auttaa asiaa. Tähän suomalaislupauksella oli selkeä kanta.

– Ei siitä mitään tulisi, Puljujärvi kuittasi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!