© Kuva: Getty Images

Jesse Puljujärven päävalmentaja kertoi hulvattoman faktan suomalaisesta – ”Kuin pikkupoika”

Edmonton Oilersin suomalaislupaus Jesse Puljujärvi on aloittanut vakuuttavasti NHL-kaukaloissa. Alkukaudesta NHL:n nuorin pelaaja sai syödä popcornia katsomon puolella, mutta viime aikoina Puljujärvi on vakiinnuttanut paikkansa Edmontonin ykkösketjussa.

Suomalaishyökkääjän päävalmentaja Todd McLellan kertoi NHL.comin haastattelussa mietteitään Puljujärvestä. Vasta 18-vuotias hyökkääjä on vasta opettelemassa NHL-maailmaa, joka ei teini-ikäiselle ole välttämättä aina helpoin paikka.

– Kieli, kaikki asiat, liikkuminen kaupungissa paikasta toiseen, asuminen. En edes tiedä, missä hän majailee juuri nyt. Luulen, että hän on muuttamassa piakkoin asuntohotellista omaan kämppään, McLellan kertoi.

Mutta yksi asia McLellanin mukaan toimii moitteettomasti, ja se on syöminen. Oilers-käskijän mukaan ”Puljun” ruokahalu hakee vertaistaan.

– En ole koskaan koskaan nähnyt nuorukaista, joka syö enemmän kuin hän. Hän suorastaan lapioi ruokaa sisäänsä. Joku kysyy ”miten menee, Jesse?”, ja hän nostaa päätään lautasen päältä, vastaa ”hyvin”, ja jatkaa lapioimista.

NHL:n nuorin pelaaja on tällä kaudella tehnyt kuusi tehopistettä (1+5) 17 ottelussa. Puljujärven osalta on ainakin turha pelätä aliravitsemustilaa.

– Ja se oli vasta aamiainen. Hetken kuluttua tulet takaisin ja hän on syömässä välipalaa. Hän ei osaa lukea ruokalistaa vielä, joten hän näyttää ”kaksi tuollaista”, ja ”yksi tuollainen”. Ja, kun hän lähtee kotiin, hän ottaa ison läjän lounaslaatikoita mukaansa. Hän on kuin pikkupoika, McLellan kertoi hymyillen.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!