© Kuva: Getty Images

Ei Connor McDavidin tapaista magneettia – Miten junnukisoissa saadaan katsomot täyteen?

Kun alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruudesta viimeksi pelattiin Kanadassa kaksi vuotta sitten, katsojamäärät olivat paha pettymys.

Joulun jälkeen nuorten MM-kullasta jälleen pelataan Torontossa ja Montrealissa, eikä Kanadan jääkiekkoliitto halua uutta katsojakatoa.

– Nostimme hinnat todennäköisesti liian korkealle viimeksi, liiton johtaja Tom Renney totesi Montreal Gazettelle.

Osa lipuista on kahden vuoden takaista huomattavasti alempana, ja erilaisia lippupaketteja on nyt enemmän. Yksittäisten ottelujen liput tulevat myös alennukseen aiempaa aiemmin.

Lisäksi lohkovaiheen aikana Montrealin Bell Centressä käytössä on vain 12 000 paikkaa alakatsomosta, kun yläkatsomot peitetään, jotta halli ei näyttäisi tyhjältä. Montrealissa alkulohkonsa pelaa myös Suomi.

Kaksi vuotta sitten katsojia veti hinnoista huolimatta katsomoihin 17-vuotias Connor McDavid, mutta samanlaista vetonaulaa ei nyt ole, kun kisoihin ikänsä puolesta pääsevistä pelaajista esimerkiksi Auston Matthews, Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi pelaavat NHL:ssä.

– Se satuttaa joukkueita, mutta en tiedä, vahingoittaako se turnausta, Renney mietti.

– Tilanne antaa vain mahdollisuuden nousta esille muille hienoille pelaajille, jotka ovat ehkä menneet tutkan alla tähän asti, Renney pyöritteli.