Ankea Leijonien turnaus sai todellisen valopilkun – ”Se olisi ollut täydellinen suoritus”

© Kuva: Ilari Isotalo

HELSINKI. Leijonien selkeä ykköshahmo Karjala-turnauksessa oli Veli-Matti Savinainen, joka oli antanut kovia näyttöjä syksyllä Liigan puolella.

Karjala-turnauksessa Savinainen esiintyi vahvasti jo varsinkin lauantain Tshekki-otteluissa.

Savinainen toi omia vahvuuksia esille. Hän voitti kaksinkamppailuja, oli vahva päätypelissä, ajoi röyhkeästi maalille ja toi melkeinpä yksinään tunnetta muuten valjuun Leijonien ryhmään.

– Yritin jatkaa siitä, mihin olen Liigassa jäänyt. Kovaa työntekoa, ampumista, riistämistä, karvaamista ja maalille menoa. Ensimmäinen peli oli vielä vähän hakemista, mutta nämä kaksi jälkimmäistä peliä olivat ihan hyvää tekemistä, Savinainen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

”Ihan hyvää tekemistä” oli nöyrää puhetta. Mahdollisuuksia olisi ollut revitellä enemmän.

Savinaisen turnaus sai upean huipennuksen Ruotsi-pelin toisessa erässä. Siinä Savinainen onnistui sekä nostamaan ruotsalaispakin mailaa oikealla ajoituksella ja ottamaan kaupan päälle kohti tulleen syötön upeasti haltuun.

Tämän jälkeen Savinainen karkasi läpiajoon ja iski rystysivalluksella kiekon rysään.

– Jos se olisi mennyt yläkulmaan, niin se olisi ollut sitä mitä yritin, Savinainen naureskeli.

– Se olisi ollut täydellinen suoritus.

Iloa tuotti myös se, että Leijonat onnistui lopulta ottamaan voiton viikonlopun päätteeksi, kun muuten turnaus oli mennyt tappiosta tappioon.

– Parannettiin peli peliltä turnauksen edetessä. Nopeutettiin peliä ja ei tungettu kiekkoa väkisin eteenpäin. Saatiin mun mielestä peliä auki ja sitä kautta voitettiin tänään. Hieno päättää turnaus voittoon.

Savinainen sanoi jo hyvissä ennen Karjala-turnausta asettaneensa tavoitteekseen maajoukkuetasolle paluun.

Se tapahtui upealla tavalla.

Taustalla on ollut isoja vaikeuksia. Esimerkiksi loukkaantumiset ehtivät haitata Savinaista jo pitkän tovin. Nyt alla on ollut onnistunut kesä, mikä on näkynyt esimerkiksi parantuneessa luistelussa. Sitä kautta Savinainen on saanut omasta pelistään paremmin kiinni.

– Työnteolla tähän on tultu. Hienoa, että tuli onnistumisia ja katsotaan, että miten tästä sitten kun mennään eteenpäin.

MM-korttia Savinainen ei lähtenyt vielä sen suuremmin heiluttelemaan. Tai miettimään.

– Pitää elää hetkessä, eikä kannata alkaa miettiä tulevaa. Se menee pipariksi, kun alkaa miettimään tuollaisia hommia.

– Mutta parhaani yritin. Katsotaan mihin se riittää.