© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkov kokenut jo ravisteluja tahmeuden keskellä – ”En pitänyt yhtään siitä”

Florida Panthersin riveissä erityisesti yksi tutkapari on pysynyt kasassa jo pitkän tovin ajan.

Nimittäin Aleksander Barkov ja Jaromir Jagr, jotka ovat olleet samassa ketjussa pitkälti siitä lähtien, kun Jagr saapui Panthersiin alkuvuodesta 2015.

Kaksikolla tahti on ollut kuitenkin hyvin tahmeaa alkukaudella. Panthersin päävalmentaja Gerard Gallant on ehtinyt päätyä jopa hyvin harvinalliseen tekoon, sillä hän ehti pistää Barkovin ja Jagrin eri ketjuihin.

Herätysliikkeenä.

– Jotain pitää tehdä, kun tavoitellaan muutosta, Barkov sanoi Sun-Sentinelin mukaan.

Edellisellä kaudella suomalaissentteri täräytti peräti 28 maalia Panthersille. Nyt niitä on 0, kun katsotaan viimeisiä 12 ottelua.

– Viimeisissä 2-3 pelissä olen saanut enemmän asioita aikaan entä sitä ennen ensimmäisissä kymmenessä pelissä. En pitänyt yhtään siitä, miten silloin pelasin.

– Mutta uskon, että olen menossa oikeaan suuntaan; pelaan enemmän kiekon kanssa ja pelaan enemmän sitä omaa peliäni. Tiedän, että pystyn parempaan. Pitää vain ampua enemmän ja mennä maalille.

15 otteluun Barkoville on merkattu tehot 2+6=8.

Viime kaudella Barkov oli Panthersin paras maalintekijä, Jagr taas paras pistemies. Nyt Jagrilla koossa on vain 6 (1+5) tehopistettä.

– En panikoisi. Kysykää uudelleen 30 pelin jälkeen ja katsotaan sitten. En tekisi tästä mitenkään sen suurempaa numeroa, Jagr sanoi niin omista otteistaan kuin joukkueen ilmeestä.

– Tunnen oloni parhaaksi pitkiin aikoihin, mutta ei sillä ole väliä. Tulos ei ole toivottua.

Panthers kohtaa yöllä vierasottelussa Montreal Canadiensin.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!