HELSINKI. Leijonat kärsi lopulta rökäletappion Venäjälle Karjala-turnauksen avausottelussa, kun Venäjä vei voiton lukemin 5-1.

Leijonat koki toisen erän alussa takaiskun, kun maalilla aloittanut Mikko Koskinen loukkaantui.

Koskinen venyytti erän alussa omalla maalillaan jalkojaan ja samassa yhteydessä hän nosti nopeasti kätensä ylös.

Sen jälkeen tolppien väliin asteli Harri Säteri.

– Aika äkkiä tuli se komennus, mutta nopeasti pääsin peliin mukaan. Ei ollut sen puolesta mitään ongelmaa, Säteri sanoi pelin jälkeen.

– Se on kuitenkin kakkosveskarin homma, että kun käsky käy, niin silloin pitää olla valmiina. Mutta totta kai se on vaikeampaa noin kuin että aloittaisi.

Säteriltä löytyy viime vuodelta samanlainen kokemus. Silloin hänet laitettiin tolppien väliin Moskovassa EHT-turnauksessa Venäjää vastaan.

– Silloinkin taisi mennä muutama, Säteri hörähti.

Venäjä rankoi tylyllä tavalla vastahyökkäyksistä, kun Leijonat hukkaili kiekkoja hyökkäyspään siniviivalla.

– Vähän huolimattomia oltiin ja varmasti olisi pitänyt meikäläisenkin muutama iso torjunta siinä ottaa, jotta oltaisiin pystytty taistelemaan voitosta. Mutta ei tänään.

Venäjä-ottelua väritti varsin vaisu yleisömäärä, joka oli virallisen ilmoituksen mukaan 7026. Todellisuudessa lukema oli vielä pienempi.

– Kyllä se vähän yllätti, kun ei ollut hirveästi väkeä ja oli aika hiljaista. Mutta pitää pelata paremmin, että ihmiset tulevat katsomaan, Säteri mietti myyntikeinoja.

Viikonloppuna Leijonat kohtaa vielä lauantaina Tshekin ja sunnuntaina Ruotsin.