© Kuva: Getty Images

16 miljoonan dollarin hankinnan alkukaudelle häpeäpilkku NHL:ssä – ”Viimeinen teko valmentajana”

Kesällä Stanley Cup -finalistin San Jose Sharksin riveihin vaihtaneen Mikkel Bödkerin alkukausi NHL:ssä on ollut surkea.

22 otteluun hänelle on merkattu vain tehot 2+0 ja samalla tehotilasto on jo lukemassa -6.

Vaikka aivan 50 maalin lukemia Bödkeriltä ei odoteta, on hänen harteillaan kuitenkin vähintään kohtuulliset odotukset kesällä tehdyn neljän vuoden ja 16 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen jäljiltä.

Bödkerin nihkeä alkukausi sai pahan häpeäpilkun, kun hänet viltitettiin Anaheim Ducksia vastaan.

– Toivon, että hän on raivoissaan tuosta. Tuo on aina viimeinen teko valmentajana, Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer sanoi CSN Bay Arean mukaan.

– Sitä yrittää tehdä eri asioita, että saisi pelaajan iskuun. Mutta jos olen rehellinen, niin en välitä maaleista tai pisteistä. Mutta jos yrittäminen alkaa lipsua heikoksi, silloin on ongelma.

– Mutta olen varma, että (Bödker) tulee pääsemään takaisin tutulle tasolleen DeBoer sanoi luottavaisena.

Bödker on iskenyt viime vuosien aikana hieman vajaata 20 maalia kauteen NHL:ssä. Edellinen osuma hänellä on marraskuun ensimmäiseltä päivältä.

– On vaikea pitää itseluottamusta yllä, kun ei pysty maalaamaan. Mutta sitä vain pitää jatkaa työntekoa, yrittää rakentaa hyviä paikkoja ja pelata vain omaa peliään, Bödker itse sanoi.

Joukkueena Sharksin alkukausi NHL:ssä on ollut kohtuullinen. 22 ottelusta se on ottanut 25 pistettä ja se on tällä hetkellä toisena Pacific-divisioonassa.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!