© Kuva: Getty Images

Wayne Gretzkylta karu arvio jääkiekon suunnasta – ”Se on valtava ongelma”

Kaikkien aikojen jääkiekkoilija Wayne Gretzky on huolissaan jääkiekon tulevaisuudesta.

CBC:n haastattelussa Gretzky kertoo, että hän tuskin voisi pelata nykyajan NHL:ssä.

– En tiedä voisiko (puolustajalegenda) Paul Coffey tai minä pelata tällä aikakaudella, koska meidän luovuudelle ei olisi tilaa. Peli on nyt niin systemaattista, Gretzky sanoi.

The Great Onen mukaan ohjattu systemaattinen harjoittelu alkaa lapsilla liian nuorena.

– Kun olin kymmenen vanha, niin menin kouluun yhdeksään ja pääsin puoli neljä. Sen jälkeen pelasin jääkiekkoa, baseballia, lacrossea. Nykyään lapset menevät kahdeksaan ja pääsevät kello 11. Tämän jälkeen he harjoittelevat viiteen asti kiekkoakatemioissa.

– Enää ei pelata lammen jäällä ja käytetä luovuutta ja mielikuvitusta, tehdä asioita kiekon kanssa ja opetella tekemään luovaa peliä. Olemme menettäneet entisaikojen luovuutta ja mielikuvitusta, Gretzky arvioi.

Jääkiekkoilun kustannukset harmittavat miestä.

– Se on valtava ongelma. Muistan kuinka isäni lainasi isoäidiltäni rahaa ostaakseen minulle 25 dollarin luistimet tai uuden kiekkomailan hintaan 3,99. Meillä oli hädin tuskin varaa ja kustannukset ovat iso ongelma nyt.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!

Comments are closed.