© Kuva: Getty Images

Tuukka Rask paranteli asemiaan kovalla listalla – alkukauden torjuntaprosentti hirmuinen!

Boston Bruins ehti olla suoranaisen maalivahtiongelman keskellä, kun suomalainen tähtivahti Tuukka Rask joutui loukkaantumisen takia sivuun.

Bruins rämpi kolmen ottelun tappioputkensa, minkä aikana sen verkkoon pamautettiin peräti 14 maalia.

Sitten tuli Rask ja kaikki muuttui.

24 torjuntaa, nolla kiekkoa selän taakse ja Bruins otti 1-0-voiton Detroit Red Wingsistä.

– Tuukka oli niin rauhallinen ja hän sai torjuntatyöskentelyn näyttämään niin helpolta. Toki siellä oli mukana isoja torjuntoja. Mutta mielestäni tuossa oli kyse monesta asiasta. Kun ykkösvahti tulee takaisin, ei ole epäillystäkään siitä, etteikö itseluottamustaso nousisi. Mutta samalla mielestäni pelasimme paljon paremmin hänen edessä, mitä teimme silloin, kun hän oli loukkaantunut, Bruinsin päävalmentaja Claude Julien analysoi Boston Heraldin mukaan.

Raskille nollapeli oli hänen Bruins-uransa 31. Sen myötä hän nousi jaetulle kolmannelle sijalle seurahistoriassa. Samaa paikkaa jakaa Raskin entinen maalivahtipari Tim Thomas.

Raskin edellä Bruinsin kaikkien aikojen nollapelitilastossa ovat vielä Frank Brimsek (35 nollapeliä) ja Tiny Thompson (74 nollapeliä).

Rask on pelannut nyt tällä kaudella neljässä ottelussa, joissa torjuntaprosentti on ollut melkoinen! Se on nimittäin 95,8. Päästettyjen maalien keskiarvokin on Raskilla vain 1.25.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!