© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaispuolustajan kova temppu varmistumassa – murtautumassa NHL-miehistön avauskokoonpanoon

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin riveissä suomalaispuolustaja Markus Nutivaara on tekemässä kovan tempun.

Viime vuosien aikana isoja harppauksia eteenpäin ottanut Nutivaara on ottamassa heti haltuun NHL-paikan Pohjois-Amerikan uran alkuhetkillä.

Nutivaara vaihtoi Blue Jacketsin organisaatioon kesällä oltuaan viime kaudella Liigassa Kärppien paidassa aivan johtavia kiekollisia puolustajia.

Nyt nimenomaan kiekollinen osaaminen on vakuuttanut suuresti Blue Jacketsin päävalmentajaa John Tortorellaa.

– Tortorella sanoi, että hän ei ole vielä pistänyt lukkoon avausillan kokoonpanoa, mutta kaikki merkit viittaavat siihen, että Nutivaara, kesän 2015 NHL-draftin seitsemännen kierroksen varaus, on siinä mukana, Columbus Dispatchin toimittaja Aaron Portzline kirjoitti.

Temppu on siinäkin mielessä kova, että Blue Jacketsin puolustukseen oltiin viemässä jo tovin ajan nuorena pakkina mukaan Zach Werenskiä, joka kuuluu seuran isoihin tulevaisuuden suunnitelmiin. Toiselle nuorelle puolustajalle paikan varaaminen jättikin hieman kysymysmerkkejä ilmoille.

Oli kaksi nuorta tai ei, Nutivaara on raivannut itselleen tien heti ylhäälle.

Alkusyksyn harjoitusotteluissa Nutivaara on saanut paljon vastuuta Blue Jacketsin takalinjoilla. Näiden kamppailuiden otteista Nutivaara ehti saada kovasti kehuja.

Blue Jackets avaa kautensa Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä kotiottelulla Boston Bruinsia vastaan. Suomessa NHL-kamppailut näyttää Viasat ja Viaplay-palvelu.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!