© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaispakki luuli pelaavansa Jesse Puljujärven kanssa samassa NHL-joukkueessa: ”Puhuimme siitä”

Vielä viime kaudella Kärppiä edustanut kaksikko Markus Nutivaara ja Jesse Puljujärvi olivat päätyä samaan osoitteeseen myös Pohjois-Amerikassa.

Nutivaara varattiin jo aiemmin Columbus Blue Jacketsiin, minne hän teki NHL-sopimuksen keväällä.

Puljujärveä taas oltiin viemässä hyvin vahvasti kolmannella vuorolla samaan seuraan.

– Puhuimme siitä (yhdessä pelaamisesta Columbuksessa), mutta se on varaustilaisuus ja kukaan ei tiedä mitä siellä tulee tapahtumaan, Nutivaara sanoi Columbus Dispatchin mukaan.

Lopulta Blue Jackets päätyi yllätykseen, kun se otti kolmannella vuorolla Puljujärven sijaan Pierre-Luc Duboisin. Sen jälkeen Edmonton Oilers otti avosylin Puljujärven vastaan seuraavalla vuorolla.

Kumpaakaan Nutivaaraa tai Puljujärveä ei nähty kevään miesten MM-kisoissa, missä mukana oli nuoremmasta kaartista muun muassa Patrik Laine ja Sebastian Aho. Puljujärvi oli Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana voittamassa MM-kultaa, Nutivaaralla taas kausi päättyi jo aiemmin tulleeseen olkapäävammaan.

– Vain se (loukkaantuminen) esti häntä olemasta mukana kevään miesten MM-kisarosterissa, Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen paljasti.

Nutivaaralla kausi alkanee hyvin todennäköisesti AHL:n puolella, vaikka hän on saanut hyvin vastuuta harjoitusotteluissa kauden alla.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!