Winnipegissä katseet ovat kääntyneet NHL-kauden alkuvaiheilla tiukasti kohti superlupausta Patrik Lainetta.

Kesällä koko NHL:n varaustilaisuuden toisella vuorolla Jetsin päätynyt Laine iski heti NHL-debyytissä tehot 1+1.

Mutta otteiden perusteella hän ei ole ollut se, joka suomalaisista on hurmannut kaikista eniten Jetsin paidassa.

Se on ollut Joel Armia.

Jo Jetsin avausottelussa Armia antoi kovia näyttöjä ja sama meno jatkui viime yönä Boston Bruinsia vastaan.

Armia on päässyt iskemään väkevästi Laineen spottivalon takaa. Erityisesti hän on saanut kehuja alivoimapelaamisesta, mihin lähtökohdat ovat olleet mielenkiintoiset.

– Tämä on varmaan ensimmäinen paikka, missä minua on käytetty alivoimassa. En ole pelannut sillä saralla paljoa, mutta pidän siitä, Armia tuumaa Winnipeg Sunille.

Jetsiin Armia päätyi Buffalo Sabresista, kun hän oli osa isoa vaihtokauppaa, jossa toiseen suuntaan lähti muun muassa kovan luokan hyökkääjä Evander Kane.

Armia oli viikonloppuna Minnesota Wildia vastaan katsomossa, mutta Jetsin päävalmentajan Paul Mauricen mukaan tässä ei ollut kyse Armian otteista, vaan siitä, että Jets halusi saada pelejä alle muutamille rosterin ulkopuolella olleille.

Bruinsia vastaan Armia oli jälleen kehissä ja hän keräsi muun muassa TSN:n lähetyksessä runsaasti kehuja.

– Mutta siellä on edelleen paljon työtä tehtävänä, Armia sanoi niin alivoimapelaamiseen kuin yleisesti pelaamiseen liittyen.

Jets ei kuitenkaan onnistunut ottamaan yön ottelussa voittoa, sillä Bruins oli sitä parempi lukemin 4-1. Suomalaisvahti Tuukka Rask vietti yllättäen melkoista tehoiltaa (lue lisää).