Kolme NHL-harjoituspeliä ja 0+0 tehopistettä.

Pitäisikö Patrik Laineen pisteettömyydestä olla huolissaan? Ei ainakaan vielä pitäisi olla huolissaan, sillä Laine on yhä sopeutumisvaiheessa maailman parhaimpien pelaajien joukossa. Tätä mieltä on Winnipeg Jetsiä tiukasti seuraava jääkiekkoekspertti Ken Wiebe.

– Vielä ei hälytyskellojen pidä soida. Eikä niiden aika ole vielä ensi kuussakaan. Ei ole syytä paniikkiin, Wiebe kirjoittaa Winnnipeg Sunissa.

Wieben mukaan on myös turha pelätä, että Laine laitettaisiin AHL:ään. Laine on kuitenkin päässyt jo useille laadukkaille maalipaikoille ja näyttänyt tulista one-timeriaan.

– Laine on myös näyttänyt peliälyään ja syöttötaitoaan. Työkalut ovat olemassa. Kyse on vain yksinkertaisesti kiekon laittamisesta maaliin.

Entä mitä sanoo Laine?

– Paranee koko ajan. Jokainen peli on tietenkin omanlaisensa. Nyt tuntuu aika hyvältä, sanoi Lainekin Wiebelle edellisen pelin jälkeen.

Jets on omalta osaltaan auttanut Lainetta sopeutumisessa. Suomalaislupaus on istutettu samaan ketjuun maanmies Joel Armian kanssa, mikä on varmasti ollut Laineen mieleen.

– Seuraavaksi olisi aika päästä samalle aaltopituudelle Jetsin keskushyökkääjien, erityisesti Bryan Littlen tai Mathieu Perreaultin – onhan Mark Scheifelekin toki optio – kanssa. Laineen odotetaan onnistuvan kahdessa kärkiketjussa, jatkaa Wiebe.

Ja onhan vaihtoehtona myös pelata jonkun aikaa kärkiketjujen takana.

– Laine saattaa löytää itsensä kolmosketjusta jossain vaiheessa, jos hänellä on vaikeaa. Ja totta kai hänellä on kasvukipuja.