© Kuva: Juha Tamminen

Nuorten Leijonien sankari sai kehuja ja aivan uuden roolin – ”En ole ollut siinä koskaan mukana”

Nuorten Leijonien isoksi sankariksi vuoden alussa jatkoaikamaalillaan Venäjää vastaan noussut Kasperi Kapanen on aloittanut kautensa hyvin AHL:ssä.

Vire ei ole mikään pelkkä tämän syksyn juttu.

– Kun pudotuspelimme loppuivat viime vuonna ja kun kävimme läpi sitä, että ketkä menivät eniten eteenpäin tai keihin olimme eniten tyytyväisiä, on pakko sanoa, että kehittymisen saralla esille nousi Kasperi Kapanen, Toronto Marliensin päävalmentaja Sheldon Keefe kehaisi TSN:n mukaan.

– Hänen kypsyytensä paistoi varsinkin siinä tilanteessa, missä hän oli pudotuspelisarjan avauspelissä terveenä katsomossa. Lopulta hän oli todellinen kantava voima seitsemännessä ottelussa samassa sarjassa. Hän käsitteli sen tilanteen juuri oikealla tavalla.

– Siinä vaiheessa oli kaksi vaihtoehtoa. Sitä voi luovuttaa, kun ei ole varmaa, että saako pelata. Toinen on se, että jatkaa vain rajua työntekoa. He pelasivat yhden pelin ilman minua ja pistivät mukaan seuraavaan peliin. Päätin, että jos pelaan tarpeeksi hyvin, heidän on pakko pitää minut mukana.

Nyt syksyllä Kapanen esiintyi varsin positiivisesti NHL-seura Toronto Maple Leafsin harjoitusleirillä, mutta komento kävi vielä AHL:n puolelle.

Siellä hänelle on tullut eteen aivan uudenlainen rooli.

Alivoimalla pelaaminen.

– En ole ollut siinä koskaan mukana, Kapanen myönsi.

Kapanen valittiin AHL:ssä viikon pelaajaksi heti avausmetreillä. Viiteen otteluun Kapanen on nyt paukuttanut tehot 3+4=7.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!