NHL:n Central Scouting eli liigan oma kykyjenetsintätoimisto julkaisi tiistaina uudet listat koskien kesän 2017 NHL:n varaustilaisuutta.

Huomio kiinnittyy Central Scoutingin luetteloon, joissa se ennakoi mahdollisia tulevia ykköskierroksen varauksia. Yhteensä 29 lupausta on saanut A-kategorian eli ykköskierroksella mahdollisesti varattavan merkinnän.

Central Scoutingin arvio on suomalaisittan todella kova, sillä peräti kuusi härmäläistä mahtuu ykköskierroksella mahdollisesti varattavan joukkoon. He ovat HIFK:n puolustaja Miro Heiskanen, JYPin puolustaja Urho Vaakanainen, HPK:n maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen, Frölundan hyökkääjä Kristian Vesalainen, Sioux Cityn hyökkääjä Eeli Tolvanen ja Tri-Cityn puolustaja Juuso Välimäki.

Arvioinnissa on huomioitu parhaat Euroopan ja Pohjois-Amerikan liigoissa pelaavat kenttäpelaajat ja maalivahdit. Katso koko lista täältä.

Viime kesänä saldo oli neljä suomalaista ykköskierroksen varausta, kun Patrik Laine, Jesse Puljujärvi, Olli Juolevi ja Henrik Borgström huudettiin varaustilaisuuden avauskierroksella.