© Kuva: Getty Images

NHL-supertähti pyöri kovassa sirkuksessa koko vuoden – ”Ei kysymystäkään painaako mielessä”

Tampa Bay Lightningin kapteeni ja aivan NHL:n ykköstähtiin kuuluva Steven Stamkos pyöri koko viime kauden ajan siirtohuhujen keskiössä.

Stamkosin sopimus oli loppumassa kesällä, eikä jatkodiiliä meinannut näkyä missään.

Ja Stamkosilta kyseltiin.

Minne ensi vuonna?

Torontoon? Detroitiin? Bostoniin?

– Sisimmissään se on täytynyt olla mielessä, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper sanoi sopimusrumbaan liittyen the Golbe and Mailin mukaan.

– Kaikkihan miettivät sitä, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Siirrynkö johonkin? Vaihdanko joukkuetta? Mitä haluan tehdä? Ja sitten on vielä kaiken päälle se ulkopuolelta tuleva meteli. Ei tarvitse kuin TV:n laittaa päälle ja siitä asiasta puhutaan. Jokaiseen paikkaan minne menee, niin ne samat kysymykset pyörivät.

– Ei ole kysymystäkään siitä, että painaako tuo mielessä, Cooper sanoi ymmärtäväisenä.

Stamkosin viime kausi ei ollut mikään ennätyksiä rikkova, mutta hän silti pystyi iskemään 36 maalia ja nakutti 64 tehopistettä.

Lopulta vain paria päivää ennen vapaaksi agentiksi tulemista Stamkos allekirjoitti kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen, jonka yhteisarvo oli 68 miljoonaa dollaria.

Ja spekulaatiot loppuivat siihen.

– Nyt on aika vain astua jäälle, pitää hauskaa ja tehdä sitä, mikä auttaa joukkuetta voittamaan, Stamkos sanoi Torontossa sen jälkeen, kun Lightning oli ottanut peräti 7-3-voiton Maple Leafsista.

Stamkos itse naputti tehot 2+2 ja tällä hetkellä hän on NHL:n pistepörssissä toisena heti Auston Matthewsin jälkeen.

Kuuteen otteluun Stamkos on naputtanut 9 (5+4) tehopistettä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!