© Kuva: Getty Images

NHL-suomalaiskaksikon peluuttamistavasta tulossa ongelma? – ”Se on todella huolestuttavaa”

Dallas Starsin Antti Niemi torjui ensin Anaheimista 4-2-voiton, mutta pommitettiin jo toisessa pelissä – tilanteessa 2-5 – Coloradoa vastaan vaihtoon, kun tilalle tuli toinen suomalaisveskari Kari Lehtonen.

Lehtonen joutui tekemättömään paikkaan ja Dallas hävisi 5-6. Kolmannen pelin pelasi Lehtonen, jonka torjunnat siivittivät Dallasin 2-1-voittoon Nashvillestä.

Miten Dallas Newsin NHL-asiantuntija Mike Heika näkee suomalaiskaksikon kauden alun?

– Molemmat näyttävät innostuneilta, kun jakavat keskenään torjuntahommat. Mutta Niemen koko uran ajan kestänyt ongelma rebound-kiekoissa tuli rumasti esiin Colorado-pelissä. Lehtonen on taas näyttänyt erittäin hyvältä yhdessä pelissä ja vain OK toisessa pelissä, Heika vastaa lukijan somekysymykseen.

Viime kaudella Niemi ja Lehtonen jakoivat torjuntatyöt runkosarjassa liki tasan. Heika ei näe hyvänä asiana, mikäli maalivahti vaihtuu heti yhden huonon pelin jälkeen.

– Tämä peluuttamistapa voi toimia runkosarjassa, mutta en ole vieläkään varma, että toimiiko se pudotuspeleissä. Veikkaan, että valmentajat jatkavat peliesitysten mukaista vuorottaista peluuttamista ja peliesitykset ovat jatkossakin vaihtelevia. Se on todella huolestuttavaa.

Lehtonen ja Niemi ovat saaneet erittäin paljon kritiikkiä (uutinen). Starsin veskariduo ei onnistunut menneellä kaudella parhaimmalla mahdollisella tavalla. Kahden maalivahdin peluutus ei toiminut valmennuksen toiveiden mukaisesti.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!