Suomalaisen superlupauksen Jesse Puljujärven edustama Edmonton Oilers koki melkoisen murskatappion Suomen aikaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun vastassa oli Buffalo Sabres.

Sabres tuli ja suorastaan nöyryytti Oilersia.

Loppulukemat olivat vierailijoiden hyväksi peräti 6-2.

– Emme saaneet mitään aikaiseksi. Meidän syöttäminen oli kehnoa ja jo se, miten sijoittuimme puolustusalueella kertoi siitä, että kukaan ei ollut valmis pelaamaan, Oilersin päävalmentaja Todd McLellan sanoi pelin jälkeen.

– Jokaisesta pelistä saa jonkun opetuksen. Se, mitä tästä opimme, on se, että emme voi tuntea oloamme mitenkään hyväksi vielä. Meitä potkaistiin haarojen väliin ja ansaitsimme sen, McLellan jatkoi.

Tappio johti myös seurauksiin.

Oilers nimittäin peruutti useiden raporttien mukaan työehtosopimuksessa olevan vapaapäivän maanantailta. Nyt ohjelmassa ovatkin harjoitukset.

Nykyisessä työehtosopimuksessa on määritelty, että jokaisen seuran on annettava kuukaudessa neljä vapaapäivää harjoittelusta. Ehdoissa on mukana pieniä erikoispykäliä ja kohtia.

Päätös kuitenkin herätti nopeasti kyseenalaistusta.

– Mikä estää jokaista valmentajaa tekemästä tätä? Oilersin johto rikkoi tarkoituksella työehtosopimusta, New York Postin toimittaja Larry Brooks kirjoitti Twitterissä.

Yön ottelussa suomalaisista esillä oli erityisesti Rasmus Ristolainen, joka keräsi kasaan kolme tehopistettä (lue lisää).