OULU. Tunteeltaan varsin viihdyttäväksi kiekkomatsiksi muodostuneen Kärppien ja HIFK:n kohtaaminen sai varsin kyseenalaisen ratkaisun.

Jatkoajalla Kärppien kultakypärä Mika Pyörälä lähti ohittamaan HIFK:n kultakypärää Juhamatti Aaltosta niin, että väistäessään Aaltosta HIFK-tähden kypärä tipahti päästä.

Se, että kuinka iso rike tilanteessa tapahtui, herätti tunteita. Jäähyssä sinänsä ei ole suurta keskustelunaihetta, sillä kypärän riisuminen tietää jäähyä nykypäivänä Liigassa.

– Jokainen joka oli tätä peliä katsomassa, näki, että mihin tämä peli ratkesi. En viitsi kommentoida sen kummemmin, hermostunut Kärppä-luotsi Kai Suikkanen totesi.

Syitä Suikkanen ei lähtenyt avaamaan, vaan pidättäytyi linjassaan.

Taustatekijä tälle on Liigan jyrähdys, jonka mukaan tuomareita kohtaan niin sanottua urputtamista ei enää katsella, vaan näistä seuraa tilannekohtainen rangaistus, yleensä sakkoja.

Käänne harmitti kovasti Suikkasta, sillä Kärpillä oli hyvin repaleisella kokoonpanolla hyväkin mahdollisuus kaataa HIFK.

– Hyvä nousu meiltä tappiotilanteesta tappelemaan voitosta, mutta harmi vain ettei riittänyt. Meillä oli omat paikat, mutta maalinteko sitten tökki.

HIFK:lle kahteen päivään mahtui kaksi jatkoaikavoittoa. Ensin se kaatoi Jyväskylässä JYPin, nyt Tommi Taimen maalilla Kärpät.

– Meillä oli tiukka peli eilen Jyväskylässä ja tultiin sieltä myöhään tänne. Silti saatiin loistava energia alkuun ja ollaan todella iloisia siitä. Harmi vain, että se ei kantanut koko erää, mutta sitten oli tasaista. Molemmilla oli omat hetkensä, mutta ollaan iloisia voitosta ja parista ylivoimamaalista. Loistava juttu, HIFK-luotsi Antti Törmänen kiitteli.