Tshekkiläinen takatukka hulmuaa jo kolmatta vuosikymmentä NHL-kaukaloissa. Jaromir Jagr teki viime yönä uransa 750. maalinsa. Jagrin harmiksi se jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun Washington Capitals voitti Florida Panthersin 2-4.

Suomalaistaituri Aleksander Barkov pääsi osaksi Jagrin historiallista rajapyykkiä tarjoamalla maalin kulmalta tarkan syötön, jonka tshekkitaituri ampui suoraan syötöstä sisään. Barkov saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Jagrista tuli samalla myös kaikkien aikojen kolmas pelaaja NHL:ssä, joka on tehnyt 750 maalia urallaan. 44-vuotiaan ikinuoren edellä on enää Gordie Howe (801 maalia) ja Wayne Gretsky (894 maalia). Noihin lukemiin on vielä matkaa, mutta Jagr on sanonut pelaavansa vielä 50-vuotiaana, eikä se tällä tahdilla olisi edes ihme.

– Onneksi, Jagr elää luultavasti ikuisesti ja jatkaa ennätysten rikkomista meidän pelkkien kuolevaisten iloksi, kirjoitti FoxSportsin NHL-toimittaja Pete Blackurn.

Jaromir Jagr ja 750. kiekko, jonka hän on upottanut maaliin NHL:ssä. Siihen on Patrik Laineellakin matkaa. Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Florida Panthers

@FlaPanthers
Congrats on 750,@68Jagr!